search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Συνάντηση Ραούλ Κάστρο – Τσίπρα

08.03.2013 17:21
Συνάντηση Ραούλ Κάστρο – Τσίπρα - Media

Με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε στη Βενεζουέλα, όπου έχει μεταβεί για να παραστεί στην κηδεία του Τσάβες ,ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε στη Βενεζουέλα, όπου έχει μεταβεί για να παραστεί στην κηδεία του Τσάβες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Σύμφωνα με το left.gr, ο κ. Κάστρο απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα είπε «Ωστε εσύ είσαι ο Έλληνας που όλοι περιμένουν να γίνεις πρωθυπουργός;»

Τον κ. Τσίπρα υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Νικόλα Μαντούρο ο οποίος και τον συνόδευσε έως τη σορό του Τσάβες. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τη μητέρα και την κόρη του εκλιπόντος.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε ακόμη με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, τον τέως Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και τον Πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους προέδρους της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, της Ουρουγουάης Χοσέ Πέπε Μουχίκα, της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο, ενώ παρέμεινε στην αίθουσα τελετών για περίπου 2,5 ώρες, μαζί με τους ξένους ηγέτες και την οικογένεια Τσάβες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε ακόμη τη δυνατότητα να συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη αντιπροσωπειών από την Αργεντινή και το Περού, ενώ προσερχόμενος στην τελετή συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:50