search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 14 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

09.03.2013 07:26
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 14 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας - Media

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη νότια πύλη του αφγανικού υπουργείου Άμυνας στην Καμπούλ.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη νότια πύλη του αφγανικού υπουργείου Άμυνας στην Καμπούλ, στη διάρκεια της επίσκεψης του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ, ανακοίνωσαν αξιωματούχος του υπουργείου και αστυνομική πηγή.
 
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ταλιμπάν.
 
Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι ο Χάγκελ βρίσκεται σε σε ασφαλές μέρος σε εγκαταστάσεις της Isaf.
 
"Στόχος μας δεν ήταν ο υπουργός, αλλά να δείξουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να πλήξουμε την Καμπούλ, ακόμα κι όταν βρίσκεται εδώ ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας", δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν σε τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο βομβιστής επέβαινε σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα.
 
Αξιωματούχος του υπουργείου τόνισε ότι υπάρχουν πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47