search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:50
MENU CLOSE

Σαμαράς: Χωρίς τη ΝΔ δε θα είχε σωθεί η Ελλάδα

09.03.2013 13:20
Σαμαράς: Χωρίς τη ΝΔ δε θα είχε σωθεί η Ελλάδα - Media

Την πεποίθησή του ότι δίχως τη ΝΔ «δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Την πεποίθησή του ότι δίχως τη ΝΔ «δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Επανέλαβε την επίθεση του κατά τού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, αναφερόμενος στο 9ο συνέδριο της ΝΔ ανέφερε ότι με το συνέδριο χτίζουμε την Ελλάδα του 2020.
 
«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους. θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά» ανέφερε ο κ Σαμαράς.
 
Κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. «Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
 
Προς το 9ο συνέδριο της ΝΔ
 
Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα πούμε πολλά, θα προσεγγίσουμε την κοινωνία για την ακούσουμε είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η παράταξη έχει στέρεες ρίζες και γερές παραδόσεις στην κοινωνία. Γυρίζοντας πίσω, είπε ότι το Μάρτιο του 2010 η χώρα πήγαινε στο μνημόνιο ενώ η ΝΔ βαλλόταν από παντού. Μέσα σε τρία χρόνια, μέσα στην κατάρρευση των πάντων, εμείς μείναμε όρθιοι και αποτελούμε τον άξονα για όσους θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Δύο ήταν η σταθμοί στην πορεία μας, η άρνηση να ψηφίσουμε το πρώτο μνημόνιο και η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
 
Αρνηθήκαμε το μνημόνιο γιατί ήταν λάθος, γιατί «ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ήταν λάθος όπως λέγαμε μόνοι μας από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «όμως δεν είπαμε ότι δεν θα εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις ή ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο όπως έλεγαν κάποιοι άλλοι».
 
Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
 

«Το τελευταίο οκτάμηνο τολμήσαμε όλες τις αλλαγές που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, διορθώνουμε λάθη και στρεβλώσεις. Για το πως φθάσαμε στην κρίση έχουν ευθύνες όλοι. Όμως από τη μία πλευρά βρίσκονται κόμματα που είδαν το λάθος και θέλουν να σηκώσουν την χώρα στα πόδια της, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να πιάσουμε τους στόχους για να βγούμε από τα μνημόνια. Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαϊδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους. Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους. Εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του χθες και ότι κρατά την χώρα στο χθες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Μαζί με τα άλλα δύο κόμματα σηκώνουμε το βάρος της ανόρθωσης της χώρας. Κάναμε πολλά, βγήκαμε από την εντατική όχι από το νοσοκομείο. Έχουμε μπροστά μας το στοίχημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, πρέπει να ανακουφίσουμε τα χαμηλότερα στρώματα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Έπρεπε πρώτα να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία και μετά να αρχίσουμε να ενισχύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
 
Για τα αποτελέσματα στην Ιταλία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχουν προκαλέσει τριγμούς στο καράβι της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της. «Αυτά που περνάει η χώρα είναι δύσκολα, αλλά αυτά που θα περνούσε αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε θα ήταν πολύ χειρότερα και οδυνηρά, αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα θα ήταν όχι μόνο ανυπόφορα, θα ήταν τραγωδία. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα λιτότητας και μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών» είπε ο κ. Σαμαράς.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η παράταξη είναι μία γροθιά ενότητας και ευθύνης, τώρα πρέπει να κάνει ένα άλμα ακόμη και να πρωτοστατήσει στην ανόρθωση της πατρίδας συνέχισε ο πρωθυπουργός. Η πατρίδα είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας.
 
Αναφερόμενος στην ΑΟΖ σημείωσε ότι για να απελευθερώσουμε τους ενεργειακούς πόρους μας χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας.
 
Μίλησε όμως και για τα ευρωπαϊκά πράγματα λέγοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην συζήτηση για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.
 
Για την πορεία της ΝΔ προς το 9ο συνέδριο της είπε επίσης ότι «οφείλουμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα. Δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, πάμε να ανταμώσουμε, να ενώσουμε την κοινωνία. Το συνέδριο δεν θα είναι τυπική διαδικασία. Θα πάμε εξωσυμβατικά, θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, θα συζητήσουμε θεματικές ενότητες με όλους τους τρόπους, θα συζητήσουμε για την λαθρομετανάστευση, για την δημόσια ασφάλεια. Το συνέδριο θα οδηγήσει την σκέψη και την πορεία μας. Με το συνέδριο αυτό χτίζουμε την Ελλάδα του 2020».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:49