24/10/2019 06:49:23

Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη

Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη - Media
Η απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί εργατικό ατύχημα εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς πίεσης του εργοδότη για πρόσθετη εργασία, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ο οποίος επιδίκασε αποζημίωση 60.000 ευρώ σε εργαζόμενη και ακύρωσε την απόλυσή της.

Συγκεκριμένα ο Άρειος Πάγος εκδίκασε την υπόθεση μιας 50χρονης εργάτριας, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έπειτα από τις πιέσεις των εργοδοτών της να αναλάβει ως πρόσθετη εργασία τα καθήκοντα καθαρίστριας. 

Η εργαζομένη αρνήθηκε την παράλληλη απασχόληση, ωστόσο οι εργοδότες συνέχισαν να την πιέζουν, την εξύβρισαν και την απείλησαν με απόλυση. 

Έπειτα από μια επεισοδιακή συνάντησή της με το νομικό εκπρόσωπο της επιχείρησης, η εργαζομένη πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και έκοψε τις φλέβες στο αριστερό της χέρι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να πάρει δίμηνη αναρρωτική άδεια.

Τρεις μήνες μετά την επιστροφή της στην εταιρεία τον Αύγουστο του 2008, οι εργοδότες κατήγγειλαν την εργασιακή της σύμβαση. 

Τόσο το Εφετείο όσο και ο Άρειος Πάγος έκριναν ότι αποτελούσε εργατικό ατύχημα και επιδίκασε αποζημίωση και την έκρινε καταχρηστική και άκυρη την απόλυση της εργαζόμενης καθώς έγινε από λόγους εκδίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.