search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη

10.03.2013 18:59
Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη - Media

Η απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί εργατικό ατύχημα εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς πίεσης του εργοδότη για πρόσθετη εργασία, έκρινε ο Άρειος Πάγος, ο οποίος επιδίκασε αποζημίωση 60.000 ευρώ σε εργαζόμενη, και επιπλέον ακύρωσε την απόλυσή της.

Η απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί εργατικό ατύχημα εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς πίεσης του εργοδότη για πρόσθετη εργασία, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ο οποίος επιδίκασε αποζημίωση 60.000 ευρώ σε εργαζόμενη και ακύρωσε την απόλυσή της.

Συγκεκριμένα ο Άρειος Πάγος εκδίκασε την υπόθεση μιας 50χρονης εργάτριας, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έπειτα από τις πιέσεις των εργοδοτών της να αναλάβει ως πρόσθετη εργασία τα καθήκοντα καθαρίστριας. 

Η εργαζομένη αρνήθηκε την παράλληλη απασχόληση, ωστόσο οι εργοδότες συνέχισαν να την πιέζουν, την εξύβρισαν και την απείλησαν με απόλυση. 

Έπειτα από μια επεισοδιακή συνάντησή της με το νομικό εκπρόσωπο της επιχείρησης, η εργαζομένη πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και έκοψε τις φλέβες στο αριστερό της χέρι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να πάρει δίμηνη αναρρωτική άδεια.

Τρεις μήνες μετά την επιστροφή της στην εταιρεία τον Αύγουστο του 2008, οι εργοδότες κατήγγειλαν την εργασιακή της σύμβαση. 

Τόσο το Εφετείο όσο και ο Άρειος Πάγος έκριναν ότι αποτελούσε εργατικό ατύχημα και επιδίκασε αποζημίωση και την έκρινε καταχρηστική και άκυρη την απόλυση της εργαζόμενης καθώς έγινε από λόγους εκδίκησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33