search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:07
MENU CLOSE

«Η αδιαφάνεια της εξουσίας προκάλεσε την κρίση»

20.04.2010 06:56
«Η αδιαφάνεια της εξουσίας προκάλεσε την κρίση» - Media

«Η κρίση πηγάζει από την αδιαφάνεια της εξουσίας, του κράτους και του δημοσίου βίου της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα.

«Η κρίση πηγάζει από την αδιαφάνεια της εξουσίας, του κράτους και του δημοσίου βίου της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό πρόβλημα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «κορυφαίο σύμπτωμα είναι το γεγονός ότι το ίδιο το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας αποτέλεσε αντικείμενο απόκρυψης και αδιαφανών χειρισμών».  Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας οφείλεται κυρίως στο ότι «η εξουσία και το κράτος δεν σεβάστηκαν και κατασπατάλησαν τους όποιους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων».

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας για την φοροδιαφυγή είπε ότι η κυβέρνηση με την ριζική αλλαγή του φορολογικού, έβαλε τέλος σε κάθε είδους εξαίρεση και παραθυράκι. «Οι κανόνες είναι πια σαφείς και ενιαίοι για όλους και λαμβάνονται για πρώτη φορά πραγματικά δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής» τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Εκτενείς  αναφορά πραγματοποίησε και για τις εξεταστικές επιτροπές που συστάθηκαν στην Βουλή λέγοντας ότι πρέπει να φανερωθεί η αλήθεια για τα σκάνδαλα, την διαπλοκή, την αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων και για όσα πλήγωσαν την Ελλάδα και το κύρος της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:06