search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:00
MENU CLOSE

Έκλεψαν καμπάνα από εκκλησία

11.03.2013 09:33
Έκλεψαν καμπάνα από εκκλησία - Media

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πλέον στα Χανιά το θέμα της κλοπής αντικειμένων από χαλκό. Μετά τις κλοπές αλλά και απόπειρες κλοπής χάλκινων προτομών αναφέρθηκε και κλοπή καμπάνας από ιερό ναό.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πλέον στα Χανιά το θέμα της κλοπής αντικειμένων από χαλκό. Μετά τις κλοπές αλλά και απόπειρες κλοπής χάλκινων προτομών αναφέρθηκε και κλοπή καμπάνας από ιερό ναό.
 
Το περιστατικό αποκαλύφθηκε ύστερα από ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου στην οποία αναφέρεται ότι «ιερόσυλοι δε δίστασαν να αφαιρέσουν την καμπάνα από το εκκλησάκι του Αγίου Μανώλη στον Παζινό Ακρωτηρίου. Το γεγονός έγινε αντιληπτό και ενημερώθηκε η Αστυνομία από τον εφημέριο της περιοχής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων πατέρα Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη. Ο δράστης ή οι δράστες είναι άφαντοι προς το παρόν».
 
Οι κλοπές αντικειμένων από χαλκό στα Χανιά ξεκίνησαν με την αφαίρεση καλωδίων από τα δίκτυα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει 16 χιλιόμετρα καλωδίων χαλκού από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Βορίου Οδικού Άξονα.
 
Ακολούθησε η αφαίρεση της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη η οποία τελικά βρέθηκε και επανατοποθετήθηκε, η απόπειρα αφαίρεσης του μεταλλικού μνημείου Μικρασιατών και η απόπειρα αφαίρεσης της προτομής της Έλενας Βενιζέλου από το Εθνικό Στάδιο Χανίων η οποία για λόγους ασφαλείας αφαιρέθηκε από τη διοίκηση του Σταδίου και φυλάσσεται σε αποθήκη.
 
Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αφαίρεση όλων των καλωδίων από τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων τον χειμώνα του 2012 ζημιά, που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10