search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Καμπάνια του Αvaaz για τα αρχαία της Θεσσαλονίκης

17.02.2013 22:00
Καμπάνια του Αvaaz για τα αρχαία της Θεσσαλονίκης - Media

Καμπάνια για να συγκεντρώσει περισσότερες από 4000 υπογραφές ξεκίνησε πριν δυο μέρες το Αvaaz.org με στόχο να σωθεί η εντυπωσιακή ανακάλυψη της σκαπάνης του μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Καμπάνια για να συγκεντρώσει περισσότερες από 4000 υπογραφές ξεκίνησε πριν δυο μέρες το Αvaaz.org με στόχο να σωθεί η εντυπωσιακή ανακάλυψη της σκαπάνης του μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ήρθε στην επιφάνεια τμήμα 76 μέτρων μαρμαρόστρωτης λεωφόρου της περιόδου του 6ου με 9ο αιώνα, καθώς και μια μνημειακή πύλη.
 
Αυτά τα απρόσμενα ευρήματα αποτελούν ένα μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο της κοινωνικής, εμπορικής και καθημερινής ζωής στην πρώιμη βυζαντινή Θεσσαλονίκη. Το Αvaaz επισημαίνει ότι η απόφαση του ελληνικού κράτους για την απομάκρυνση αυτού του σπάνιου ευρήματος της παγκόσμιας κληρονομιάς σε πρώην στρατόπεδο υπονομεύει την ουσία του αρχαιολογικού μνημείου, το οποίο σύμφωνα με την Ελληνική και Διεθνή Νομοθεσία είναι αμετακίνητο (unmovable).
 
Η απόφαση του κράτους είναι κοντόφθαλμη και προκαλεί ντροπή. Όπως ντροπή προκαλεί ότι μάχη για την διάσωση του μνημείου δίνει ένας διεθνής οργανισμός και όχι ελληνικός και ότι χθες μετά βίας πλησίαζε τον στόχο των 4000 υπογραφών. Η ελληνική αδιαφορία είναι οριζόντια. Αδιαφορεί και το κράτος και η κοινωνία, οπότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
 
Πηγή: rizopoulospost.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33