search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:58
MENU CLOSE

Υπέρ ενιαίου φόρου 15% στις επιχειρήσεις ο Σαμαράς

11.03.2013 16:39
Υπέρ ενιαίου φόρου 15% στις επιχειρήσεις ο Σαμαράς - Media

Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, κατά την ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Στη διεθνή εκδήλωση με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών στο θέμα της φορολογίας και ειδικότερα υπέρ της θέσπισης ενός ενιαίου μοναδικού συντελεστή φορολόγησης 15% για την επιχειρηματικότητα, προκειμένου, όπως ανέφερε, να έλθουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε ότι δεν γίνεται να επιτευχθεί ανάπτυξη αν δεν επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα «διότι όσο και να μειωθούν τα κόστη δεν γίνεται με τόσο υψηλή φορολόγηση να επιτύχουμε τον στόχο».

Επανέλαβε την τοποθέτησή του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας διαφορετικά θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Επικεντρώθηκε στο θέμα της ρευστότητας και υποστήριξε ότι θα αντιμετωπιστεί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη το κράτος έχει αρχίσει σταδιακά και πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ιδιώτες που είχαν φτάσει το 2010 τα 9,6 δισ. ευρώ.
 
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών
 
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της τρόικας, θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη σύσκεψη, από πλευράς κυβέρνησης, θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, σκοπός της σύσκεψης είναι να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Σύνοδο Κορυφής.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48