search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:43
MENU CLOSE

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τις Σκουριές στα Προπύλαια

12.03.2013 09:46
Έδιωξαν τους Χρυσαυγίτες από την Ιερισσό (Video) - Media

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Πανθρακικό συλλαλητήριο κατά της λειτουργίας μεταλλείου χρυσού στη Θράκη πραγματοποιείται επίσης στη 1 το μεσημέρι και στην Κομοτηνή.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίει περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές συζητήθηκε χθες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τοποθετήθηκαν καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, ενώ έξω από το δημαρχείο ήταν αισθητή η παρουσία της αστυνομίας. 
Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος σημείωσε ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας υποβαθμίζει συστηματικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για μια σειρά από ζητήματα, όπως τα υπόγεια νερά, το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής αναφέρθηκε, ειδικότερα, στο θέμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από αιωρούμενα σωματίδια.
Ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κώστας Παπαβασιλείου σημείωσε ότι εάν τηρηθούν οι όροι της ΜΠΕ η επένδυση είναι επιβεβλημένη σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
Ο γενικός διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, υπογράμμισε ότι τις μελέτες της εταιρείας τις υπογράφουν ελληνικά πανεπιστήμια, επισημαίνοντας εξάλλου ότι ο δήμος Αριστοτέλη, που βρίσκεται στην περιοχή των μεταλλείων, αναμένεται να εισπράξει ως αντισταθμιστικά οφέλη από 3 έως 7 εκατ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο από 1 έως 2 δισ. ευρώ.
Την πεποίθηση ότι η περιοχή μπορεί να γίνει πρότυπο αειφόρου μεταλλευτικής δραστηριότητας εξέφρασε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή δεν θα δεχθούν παρέκκλιση από τους περιβαλλοντικούς όρους. Όπως υπογράμμισε, η εταιρεία εξασφαλίζει 5.000 θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που έχει πληθυσμό κάτω από 20.000 άτομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:43