search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:18
MENU CLOSE

Η δημόσια ασυλία των υπαλλήλων

12.03.2013 10:05
Η δημόσια ασυλία των υπαλλήλων - Media

Εκτός από τη «λίστα Λαγκάρντ» υπάρχουν κι άλλες λίστες, όπως αυτή που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εκτός από τη «λίστα Λαγκάρντ» υπάρχουν κι άλλες λίστες, όπως αυτή που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην κατάσταση – λίστα περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012. Ωστόσο, κανενός δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί προκειμένου να προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Αδιαμφισβήτητοι πρωταθλητές στη λίστα των επιόρκων αναδεικνύονται εργαζόμενοι σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμους, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις, όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619 και αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι περιπτώσεις είναι πολλές και τα αδικήματα αρκετές φορές εξωφρενικού θράσους, ωστόσο το ταμπού της πρωτοφανούς ασυλίας των δημοσίων υπαλλήλων είναι απροσπέλαστο. Είναι ικανοί να θυσιάσουν ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να μην τιμωρήσουν, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, έναν υπάλληλο που κατηγορείται για παιδεραστία ή που καταχράστηκε μερικά εκατομμύρια ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:18