search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη οβίδας στον Έβρο

13.03.2013 09:26
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη οβίδας στον Έβρο - Media

Ένας πυροτεχνουργός του Στρατού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια διαδικασίας εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» της περιοχής Λαβάρων Έβρου.

Ένας πυροτεχνουργός του Στρατού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια διαδικασίας εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» της περιοχής Λαβάρων Έβρου.
 
Ο πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το δυστύχημα διετάχθη από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. 
Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος, εξέφρασαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50