search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

«Αγκάθι» στη Ν.Δ. τα «ΟΧΙ» στην άρση ασυλίας του Κασιδιάρη

13.03.2013 16:30
«Αγκάθι» στη Ν.Δ. τα «ΟΧΙ» στην άρση ασυλίας του Κασιδιάρη - Media

Απρόσμενες «εσωτερικές» διαστάσεις στη Νέα Δημορκατία έλαβε η μη τήρησης της κομματικής γραμμής από τρεις βουλευτές της κατά την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Απρόσμενες «εσωτερικές» διαστάσεις στη Νέα Δημοκρατία έλαβε η μη τήρησης της κομματικής γραμμής από τρεις βουλευτές της κατά την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη που αφορά στην υπόθεση του ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη(ΚΚΕ).
 
Οι βουλευτές της Ν.Δ.  Γιάννης Ιωαννίδης και Γιάννης Καράμπελας που καταψήφισαν, προχώρησαν σε «μερική» αναδίπλωση, ενώ αντίθετα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης υπεραμύνθηκε της θέσης του, συμπληρώνοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους πως ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει, αρκεί να επιλέξει καλή φωτογραφία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως τα τρία στελέχη του κόμματος προφανώς ψήφισαν αντίθετα από την κομματική γραμμή.
 
Το γραφείο τύπου της ΝΔ στην Βουλή έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τους τα τρία στελέχη της υπενθυμίζοντας ότι η θέση του κόμματος για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν υπέρ της άρσης ασυλίας γεγονός που είχε εκφραστεί στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας.
 
«Ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στον κ. Κασιδιάρη να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του» είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
 
Πρόσθεσε δε πως όποιος έσπευσε να κατακρίνει την ενέργειά του παρεξήγησε το σκεπτικό του λέγοντας: «δεν είχα σκοπό να δώσω άφεση αμαρτιών» ενώ υποστήριξε πως «είναι αυτονόητο ότι καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται»!
 
«Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου. (…) Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει», συμπλήρωσε.
 
Κι όταν του επισημάνθηκε ότι παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να υφίσταται το θέμα, κατέληξε, προς έκπληξη των παρισταμένων: «Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία».

«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ότι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας.
«Όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας», πρόσθεσε λίγο αργότερα ο κ. Καράμπελας και συμπλήρωσε ότι  «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά», συμπληρώνοντας ότι παίρνει επάνω του το κομματικό φάουλ.
 
«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα ΟΧΙ, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ΝΑΙ», δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης.
 
Τέλος,  Δημήτρης Κρεμαστινός ερωτηθείς για την επιλογή του να ψηφίσει «ΠΑΡΩΝ» δήλωσε ότι προσήλθε στο τέλος της ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών του κ. Κασιδιάρη και του βουλευτή της Ν.Δ Μιχάλη Ταμήλου και δεν «γνώριζε το θέμα».

Για διολίσθηση σε ακροδεξιές θέσεις κατηγορεί την κυβέρνηση και τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη στάση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή ψηφοφορία περί άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.
 
«Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός επαναφέρει τη «χυδαία» θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο κ. Κεφαλογιάννης καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Παράλληλα σημειώνει ότι η στρατηγική της έντασης και του εμφυλιοπολεμικού διχασμού καταδεικνύει ότι υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα και ως τέτοια πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39