search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Τον Απρίλη το νέο ραντεβού κυβέρνησης – τρόικας

14.03.2013 07:33
Τον Απρίλη το νέο ραντεβού κυβέρνησης - τρόικας - Media

«Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι η διακοπή έγινε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς τις επόμενες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι το κλιμάκιο αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

«Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι η διακοπή έγινε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς τις επόμενες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι το κλιμάκιο αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.
Ανέφερε ακόμη ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα και ότι οι ελληνικές αρχές εργάζονται για την ικανοποίηση των δύο προαπαιτουμένων που έχουν τεθεί και όταν η τρόικα κρίνει ότι αυτά έχουν ικανοποιηθεί τότε εναπόκειται στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης να αποφασίσει την εκταμίευση.
Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ είπε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά αποτελέσματα, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά.

Για την προσωρινή παύση των διαπραγματεύσεων, εκδόθηκε ένα «λιτό» ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για πρόοδο στις συζητήσεις, παρά τη μη ύπαρξη αποτελεσμάτων.

«Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή. Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσης, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Την Τετάρτης παρά τη νέα συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, αλλά και την, επίσης διάρκειας 2,5 ωρών, συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν κατέστη εφικτό να γεφυρωθούν οι υπάρχουσες διαφορές.

Σε δηλώσεις του χθες, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ωστόσο ότι, κατά την άποψή του, η δόση είναι εξασφαλισμένη και απομένουν τεχνικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, τα οποία είναι ανοικτά και θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψει η τρόικα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η τρόικα ζητά αυστηρό χρονοδιάγραμμα και λεπτομερή καταγραφή όσων αποχωρήσουν. 
 
Παράλληλα διατηρεί τις ενστάσεις της για τη δυνατότητα του υπάρχοντος μηχανισμού να εισπράξει τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και εμμένει στη διατήρηση και εφέτος του έκτακτου ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν «σφιχτό» αριθμό δόσεων και θέτουν αυστηρούς όρους (να είναι εκτός της ρύθμισης οι πτωχευμένες εταιρίες και όσοι ήταν ασυνεπείς στο παρελθόν). Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε εκ νέου και η πρόταση για σταθερή μηνιαία δόση (ανάλογα με το ποσό της οφειλής).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:57