search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Ώρα της Γης: «Θα το κάνω, αν το κάνεις»

14.03.2013 22:00
Ώρα της Γης: «Θα το κάνω, αν το κάνεις» - Media

H Ώρα της Γης, η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, αλλάζει! Έτσι στις 23 Μαρτίου δεν καλούμαστε να σβήσουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, αλλά να προκαλέσουμε και να προκληθούμε σε δράσεις για μια καλύτερη ζωή.

H Ώρα της Γης, η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, αλλάζει! Έτσι στις 23 Μαρτίου δεν καλούμαστε να σβήσουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, αλλά να προκαλέσουμε και να προκληθούμε σε δράσεις για μια καλύτερη ζωή.
 
Όπως επισημαίνει το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης, «φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης “Θα το κάνω, αν το κάνεις”, το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα».
 
Ήδη, αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια, ενώ ηθοποιοί όπως ο Νίκος Ορφανός έχουν καταχωρίσει τη δική τους δέσμευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης. Εκεί, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με το WWF Ελλάς, τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:
 
 «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι),

 «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»,

 «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».
 
Στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς, εστιάζουμε τη δυναμική της εκστρατείας σε τρεις «θεματικές δράσεις», οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και βεβαίως την προστασία του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03