10/12/2019 19:09:13

Ώρα της Γης: «Θα το κάνω, αν το κάνεις»

Ώρα της Γης: «Θα το κάνω, αν το κάνεις» - Media
H Ώρα της Γης, η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, αλλάζει! Έτσι στις 23 Μαρτίου δεν καλούμαστε να σβήσουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, αλλά να προκαλέσουμε και να προκληθούμε σε δράσεις για μια καλύτερη ζωή.
 
Όπως επισημαίνει το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης, «φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης “Θα το κάνω, αν το κάνεις”, το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα».
 
Ήδη, αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια, ενώ ηθοποιοί όπως ο Νίκος Ορφανός έχουν καταχωρίσει τη δική τους δέσμευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης. Εκεί, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με το WWF Ελλάς, τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:
 
 «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι),

 «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»,

 «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».
 
Στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς, εστιάζουμε τη δυναμική της εκστρατείας σε τρεις «θεματικές δράσεις», οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και βεβαίως την προστασία του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.