search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36
MENU CLOSE

Ο κοκκινολαίμης

14.03.2013 22:00
Ο κοκκινολαίμης - Media

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 από τις εκδόσεις Ορφέας, που – αν δεν κάνω λάθος – είχαν αρχίσει να εκδίδουν σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα πριν αναλάβουν να το συνεχίσουν συστηματικότερα οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Jo Nesbo
Μετάφραση:
Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελ.: 642

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 από τις εκδόσεις Ορφέας, που – αν δεν κάνω λάθος – είχαν αρχίσει να εκδίδουν σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα πριν αναλάβουν να το συνεχίσουν συστηματικότερα οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ο Νέσμπο φαίνεται να έχει επιτύχει να εντάξει τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε στην παρέα των πλέον δημοφιλών ηρώων που δρουν στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο «Κοκκινολαίμης» είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Ένα απρόοπτο ατύχημα, που ανάγκασε τον Χόλε να πυροβολήσει έναν Αμερικανό πράκτορα του προέδρου Κλίντον κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Νορβηγία, τον Νοέμβριο του 1999, για το Παλαιστινιακό, έχει ως αποτέλεσμα την προαγωγή του σε επιθεωρητή. Στο σκοτεινό γραφείο που του δίνουν σκαλίζει σαν τυφλοπόντικας διάφορες μάλλον ανούσιες – τουλάχιστον φαινομενικά – υποθέσεις. Ώσπου, πέφτει στα χέρια του μια υπόθεση που σχετίζεται με την εμπορία όπλων και συνδέεται με την τρέχουσα πολιτική, αλλά αναφέρεται και στο παρελθόν, φέρνοντας στην επιφάνεια την όχι και τόσο τιμητική σύμπραξη των Νορβηγών με τον Χίτλερ στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο πολυσέλιδο μυθιστόρημα δεν λείπουν τα βασικά στερεότυπα των αστυνομικών αφηγημάτων ούτε οι υπερβολικοί χαρακτήρες – ωστόσο, στο σύνολό του παραμένει ένα χορταστικό ανάγνωσμα για τους λάτρεις του είδους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36