search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:29
MENU CLOSE

Ο γύρος του κόσμου

15.03.2013 22:00
Ο γύρος του κόσμου - Media

ΗΠΑ: «Κλαίω για τον άντρα που ο λαός του τον θεωρούσε ήρωα» και «Οι φτωχοί του κόσμου έχασαν τον καλύτερό τους φίλο»: τα tweets του Όλιβερ Στόουν και του Σον Πεν ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ούγκο Τσάβες.

ΗΠΑ: «Κλαίω για τον άντρα που ο λαός του τον θεωρούσε ήρωα» και «Οι φτωχοί του κόσμου έχασαν τον καλύτερό τους φίλο»: τα tweets του Όλιβερ Στόουν και του Σον Πεν ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ούγκο Τσάβες.

Ιταλία: Πρόστιμο ένα εκατομμύριο ευρώ επέβαλε στον Σαντιάγο Καλατράβα η ιταλική Δικαιοσύνη. Ύστερα από τρία χρόνια έρευνας, το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος ώστε το κόστος της γέφυρας, την οποία ο πολύ γνωστός μας αρχιτέκτονας κατασκεύασε στη Βενετία, να αυξηθεί από τα 4 εκατομμύρια ευρώ – που είχε ζητήσει αρχικά ο Καλατράβα – στα 10.

Μεξικό: Τα 84 του χρόνια έκλεισε στις 6 Μαρτίου ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν σκόπευε να τα γιορτάσει. Όμως έξω από το σπίτι του στην Πόλη του Μεξικού συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ τα λουλούδια και τα κουτιά με τα σοκολατάκια έφταναν κατά δεκάδες. «Μα, γιατί όλη αυτή η φασαρία;» ήταν το πρώτο που είπε ο Κολομβιανός νομπελίστας βγαίνοντας για λίγο από την εξώπορτα και βλέποντας τον κόσμο και τις κάμερες που τον περίμεναν. Αργότερα, όμως, δήλωσε πως ήταν «τα πιο ωραία γενέθλια της ζωής του».

Γαλλία: Η Ιζαμπέλ Ατζανί δεν θα είναι τελικά μια από τις πρωταγωνίστριες του «Ραντεβού στο Σοφιτέλ» του Αμπελ Φεράρα. «Εκτιμώ τον Φεράρα, κολακεύτηκα από την πρότασή του, αλλά προτιμώ να μην εμπλακώ σε ένα έργο του οποίου η υπόθεση βασίζεται σε προσωπικά δεδομένα άλλων ανθρώπων» δήλωσε η Γαλλίδα ηθοποιός. Θέμα της ταινίας είναι η πολύ γνωστή «περιπέτεια» του Ντομινίκ Στρος – Καν. Τον ρόλο του Γάλλου πολιτικού θα ερμηνεύσει ο «Ρώσος» Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Τουρκία: Στην αδελφή της Κλεοπάτρας, την Αρσινόη, υποστηρίζει η Αυστριακή αρχαιολόγος Χίλκε Θουρ πως ανήκει ο σκελετός ο οποίος βρέθηκε σε έναν από τους τάφους της Εφέσου. Ο τάφος αυτός ανακαλύφθηκε πριν από 10 χρόνια, όμως μέχρι τώρα κανένας δεν ήξερε ποια ήταν η 15χρονη η οποία βρισκόταν μέσα του. Η Θουρ δηλώνει πως έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως πρόκειται για την Αιγύπτια πριγκίπισσα και ήδη ανθρωπολόγοι έχουν αναλάβει να αποδείξουν τους ισχυρισμούς της. Η Ιστορία πάντως αναφέρει πως η Αρσινόη είχε πράγματι εξοριστεί από τον Ιούλιο Καίσαρα στη Μικρά Ασία..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26