search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:15
MENU CLOSE

Οι πρώτοι έλεγχοι του ΔΝΤ …μας βρήκαν μπάχαλο

20.04.2010 16:19
Οι πρώτοι έλεγχοι του ΔΝΤ …μας βρήκαν μπάχαλο - Media

Ένα  γενικό μπάχαλο διαπίστωσαν οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους πρώτους ελέγχους, που ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα τόνισαν ότι στο ελληνικό δημόσιο επικρατεί νομιμοφάνεια και όχι ουσία ενώ διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις τόσο στο σύστημα συγκέντρωσης των φόρων και των εισφορών των Ταμείων όσο και στην πληρωμή των δαπανών του κράτους.

Ένα  γενικό μπάχαλο διαπίστωσαν οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους πρώτους ελέγχους, που ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα τόνισαν ότι στο ελληνικό δημόσιο επικρατεί νομιμοφάνεια και όχι ουσία ενώ διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις τόσο στο σύστημα συγκέντρωσης των φόρων και των εισφορών των Ταμείων όσο και στην πληρωμή των δαπανών του κράτους.

Σε αυτό το σκηνικό, το κλιμάκιο του ΔΝΤ επεσήμανε προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών πως το σύστημα ελέγχου των δαπανών είναι ατελέσφορο!!!

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν ακόμη ότι το σύστημα είσπραξης πάσχει, καθώς οι εφορίες, οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου των δαπανών και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν ελέγχονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνολική εικόνα του τι εισπράττει και τι πληρώνει το κράτος.

Τα στελέχη του ΔΝΤ έλεγξαν τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, και έλαβαν τα στοιχεία για την σύνταξη ειδικής έκθεσης που θα αποσταλεί στην ελληνική Κυβέρνηση για την τεχνική εναρμόνιση της χώρας μας.

Φαίνεται ότι τα συμπεράσματα τους αυτά θα αξιοποιηθούν στις διαβουλεύσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, και οπωσδήποτε θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πολιτικό «μπρα ντε φερ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:15