search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Παγώνουν οι τσιμινιέρες

17.03.2013 22:00

Βιομηχανία έχουμε; Ναι, απαντούν οι περισσότεροι. Προϊόντα βγάζουμε; Πάλι η απάντηση είναι θετική, όπως δείχνουν οι συνεχώς αυξανόμενες εξαγωγές…

Βιομηχανία έχουμε; Ναι, απαντούν οι περισσότεροι. Προϊόντα βγάζουμε; Πάλι η απάντηση είναι θετική, όπως δείχνουν οι συνεχώς αυξανόμενες εξαγωγές. Άρα τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά και ανταγωνιστικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κατευθύνονται σε δύσκολες αγορές. Οι Έλληνες είναι παραγωγικοί; Ναι, λένε τα στελέχη της βιομηχανίας, καθώς ο εργαζόμενος στη χώρα μας έχει υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Έχουμε βιομηχανικές μονάδες που αποτελούν πρότυπο για τη λειτουργία τους, ενώ κατέχουν ηγετικές θέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά.

Κι όλα αυτά υπονομεύονται με τον χειρότερο τρόπο, από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, στα χρόνια του μνημονίου. Αντί να στηριχθούν και να βοηθηθούν όσες βιομηχανίες απέμειναν στη χώρα, η φορομπηχτική πολιτική, μαζί με την πλήρη έλλειψη χρηματοδότησης και ρευστότητας, τις οδηγεί στην απαξίωση και στην εξόντωση.

Δεν πάει πολύς καιρός που ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας πρότεινε στην κυβέρνηση να φορολογήσουν τα κέρδη του με 95%, αλλά να αφαιρέσουν τις υπόλοιπες φοροεπιβαρύνσεις που στραγγαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του. Ίσως με αυτήν την πρόταση, το Δημόσιο να εισέπραττε περισσότερα έσοδα, ενώ τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει κι αυτά που εισπράττει από τη βιομηχανία, εάν κι εφόσον… παγώσει η τσιμινιέρα!

Εκτός εάν όλα όσα ζούμε τα τελευταία τρία μνημονιακά χρόνια έχουν αυτόν τον στόχο: Να εξαφανίσουν την ελληνική παραγωγή και στα συντρίμμια της να εμφανιστούν οι ξένοι, που ούτε πιο ικανοί ούτε πιο δουλευταράδες είναι από εμάς!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21