search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Παράταση σε Ιρλανδία και Πορτογαλία στην αποπληρωμή των δανείων

16.03.2013 08:25
Παράταση σε Ιρλανδία και Πορτογαλία στην αποπληρωμή των δανείων - Media

Να δώσει παράταση στο Δουβλίνο και τη Λισαβόνα στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων στήριξης αποφάσισε το Eurogroup.

Να δώσει παράταση στο Δουβλίνο και τη Λισαβόνα στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων στήριξης αποφάσισε το Eurogroup.

Η παράταση αφορά τα δάνεια που δόθηκαν με όχημα τον EFSF. Το ιρλανδικό πακέτο ανέρχεται συνολικά σε 85 δισ. ευρώ (και προοριζόταν κυρίως για την στήριξη του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα) ενώ το πορτογαλικό πακέτο στα 78 δισ. ευρώ.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup  μετά τη συνάντηση της Παρασκευής αναφέρει ότι «οι υπουργοί του Eurogroup είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να ξαναποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να εξέλθουν με επιτυχία από το πλήρως εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δανεισμού τους».

Οι «τεχνικές λεπτομέρειες» για την χαλάρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας επεξεργάζονται σε συνεργασία με τους διεθνείς δανειστές τους, επεσήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκτιμώντας πως θα παρουσιαστούν στο Eurogroup «πιθανώς τον Απρίλιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19