search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση

16.03.2013 08:42
Τσίπρας: Η λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση - Media

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας θα είναι το πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα»,δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας θα είναι το πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα»,δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

 «Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία προς το κάτω. Αυτό δεν είναι εκτίμηση είναι δεδομένο», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι «η λιτότητα δεν είναι το μέσο για την έξοδο από την κρίση αλλά ο στόχος αυτών που την επιβάλουν, αυτών που την εφαρμόζουν». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, επιδίωξή τους είναι να υπάρξει φθηνό εργατικό δυναμικό, πράγμα που επιτυγχάνεται «εκβιάζοντας τους λαούς με το μεγάλο δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις τους», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική και στις κυβερνήσεις του Ευρωπαϊκού νότου λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε μια από αυτές να πει ένα όχι σε αυτούς που επιβάλουν τις πολιτικές λιτότητας, λέγοντας ότι «αποδέχονται κάθε παράλογο μέτρο που τους επιβάλουν», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, άσκησε έντονη κριτική και στο τραπεζικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών αλλά του κεφαλαίου» και τόνισε ότι στόχος του είναι οι τράπεζες να τεθούν «υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.  

Εν συνεχεία, άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι «η ατζέντα της βοήθησε στην ενίσχυση της δύναμης των νεο-ναζιστών» διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Σαμαράς έχει στο κόμμα του κάποιους κρυφό-υποστηρικτές της ακροδεξιάς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:56