search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:44
MENU CLOSE

Κύπρος: Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

16.03.2013 14:48
Κύπρος: Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Media

Το βράδυ του Σαββάτου  πραγματοποιείται η έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προκειμένου να τους ενημερώσει λεπτομερώς για την απόφαση του Eurogroup.

Το βράδυ του Σαββάτου  πραγματοποιείται η έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προκειμένου να τους ενημερώσει λεπτομερώς για την απόφαση του Eurogroup.

Το πρωί της Κυριακής, στις 9:30, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην συνέχεια θα εισαχθεί η συμφωνία στην επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής.

Θα ακολουθήσει στις 4 μμ η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής για την κύρωση της συμφωνίας, κατά την οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του, από τις Βρυξέλλες, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή, όχι όμως τραγική, ούτε και δικαιολογείται ο πανικός» και διευκρίνισε ότι το ποσό που θα κοπεί από τις καταθέσεις θα αντισταθμιστεί με μετοχές ή άλλους τρόπους.

«Το Eurogroup πήρε μια απόφαση για την επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης της Κύπρου» είπε και πρόσθεσε: «Η απόφαση αυτή τελεί υπό την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων».

«Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι φτάσαμε σε μια κατάσταση οριακή, λόγω της αποφυγής λύσης μέτρων, της αναβλητικότητας και της αναποφασιστικότητας» τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Το δίλημμα ήταν εάν θα παραχωρούσαμε το 6,75% ή αν θα χάναμε το 100%. Το ποσοστό που κόβεται είναι περίπου ισόποσο με τους τόκους 18 μηνών για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν περισσεύματα. Διασφαλίστηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15