search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Ψηφοφορία-θρίλερ στην κυπριακή Βουλή

17.03.2013 07:54
Ψηφοφορία-θρίλερ στην κυπριακή Βουλή - Media

Το κοινοβούλιο της Κύπρου καλείται  να εγκρίνει την εισφορά των αποταμιευτών για τις τραπεζικές τους καταθέσεις, με την ολομέλεια να συγκαλείται στις 16:00.

Το κοινοβούλιο της Κύπρου καλείται  να εγκρίνει την εισφορά των αποταμιευτών για τις τραπεζικές τους καταθέσεις, με την ολομέλεια να συγκαλείται στις 16:00.

Ερωτηματικό παραμένει αν τα κόμματα θα συναινέσουν στην απόφαση αυτή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.

Το επίμαχο νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013» και προβλέπει την επιβολή τέλους 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και τέλος 9,99% για καταθέσεις που υπερβαίνουν το ποσό αυτό.

Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα. Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Εάν δεν υπάρξουν διαρροές, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ (μικρός εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό) διαθέτουν 28 ψήφους, μια λιγότερη απ’ όσες χρειάζονται για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Σήμερα στη Βουλή αναμένεται να υπάρξει ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας -για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Κύπρου- σε μία προσπάθεια να πεισθούν τα μέλη της να το εγκρίνουν.

Στη συνέχεια ο νεοεκλεγείς ηγέτης θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:53