search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:29
MENU CLOSE

Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στα γραφεία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη

18.03.2013 12:59
Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στα γραφεία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη - Media

Την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία πολιτικά γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. ανέλαβε η οργάνωση «Ολικοί αρνητές συστράτευσης με το υπάρχον», με προκήρυξη που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία πολιτικά γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. ανέλαβε η οργάνωση «Ολικοί αρνητές συστράτευσης με το υπάρχον», με προκήρυξη που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Οι συντάκτες της προκήρυξης υποστηρίζουν πως στόχος της οργάνωσης δεν ήταν η πρόκληση κάποιου τραυματισμού, αλλά να στείλει ένα «μήνυμα» και να διαχύσει «το χάος και την αναρχία».

«Έτσι όπως μπαίνουν στις ζωές μας, να μπούμε και εμείς στις δικές τους» αναφέρουν και εξαπολύουν απειλές για «διαρκείς εχθροπραξίες μέχρι την ολική καταστροφή κράτους και εξουσίας».

Η οργάνωση στηλιτεύει επίσης την «κρατική καταστολή» που, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, εφαρμόζεται σε «κατειλημμένους χώρους» και όπου εκδηλώνονται «εστίες αντίστασης», κάνοντας, μάλιστα και ιδιαίτερη αναφορά στο «δόγμα της μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζεται στην περίπτωση των κατοίκων οι οποίοι εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ακόμη, οι συντάκτες της προκήρυξης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε «αιχμάλωτους συντρόφους τους», μεταξύ αυτών σε κατηγορούμενα ως μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά και στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα γραφεία των κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού, στη Θεσσαλονίκη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:28