search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:56
MENU CLOSE

Πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το «όχι» του Μεϊμαράκη

19.03.2013 06:58
Πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το «όχι» του Μεϊμαράκη - Media

Απορρίφθηκε το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τις εξελίξεις στην Κύπρο, με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.Με αφορμή την αρνητική απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έχει ξεκινήσει μπαράζ ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Απορρίφθηκε το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τις εξελίξεις στην Κύπρο, με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Με αφορμή την αρνητική απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έχει ξεκινήσει μπαράζ ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι»
«Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής σχετικά με την δυνατότητα του να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την άρνηση του προέδρου της Βουλής να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια του Σώματος.
 
«Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο κοινοβούλιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων και των τεράστιων ευθυνών της τρικομματικής κυβέρνησης στη διαμόρφωσή τους, με θύμα τον κυπριακό ελληνισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αξιώνει την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για την εγκληματική στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής και του υπουργού Οικονομικών στη σύνοδο του Eurogroup.
 
Διαμηνύει «ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την συνέργεια του κ. Σαμαρά στην απόφαση της ΕΕ και προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη» και κάνει λόγο για «υπεκφυγές, ελιγμούς, άλλοθι και ερμηνείες του Κανονισμού της Βουλής κατά το δοκούν, που δεν πείθουν κανέναν».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία της Κύπρου
Το… γάντι έσπευσε να σηκώσει η ΝΔ με δική της ανακοίνωση επί του θέματος. «Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε: Αφού εξάντλησε τη δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου!», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει η ΝΔ, «ξεχνάει πως τη φορολόγηση καταθέσεων, που καταγγέλλει σήμερα ως καταστροφή της Κύπρου, δικά του στελέχη την πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα για όσους είχαν εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ».
 
«Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες…Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται…», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της ελληνικής Βουλής.
 
«Να συνεδριάσει η ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης; Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε! Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα…», επισημαίνει η ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03