search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:53
MENU CLOSE

Έστειλε …χαιρετίσματα ο Αναστασιάδης στην Μέρκελ

19.03.2013 06:43
Έστειλε …χαιρετίσματα ο Αναστασιάδης στην Μέρκελ - Media

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον στενό συνεργάτη της Άνγκελα Μέρκελ, ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ, είχε  ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον στενό συνεργάτη της Άνγκελα Μέρκελ, ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ, είχε  ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Το μήνυμα Αναστασιάδη προς τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν κοινό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκρίνει την συμφωνία δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κ. Μέρκελ».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διέψευσε επίσης κατηγορηματικά πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει απορρίψει πρόταση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από το τέλος επί των καταθέσεων.

Συνεχίζει τις επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες ο Αναστασιάδης
Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται σήμερα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν και νέα συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ.
 
Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η απόφαση του Eurogroup δεν θα περάσει από την Κυπριακή Βουλή.
 
Ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να διαμορφώσει ένα ευνοϊκότερο κλίμα, το οποίο να βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις που διατύπωσε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

Την εκτίμηση ότι η όποια πρόταση κατατεθεί σήμερα στην κυπριακή Βουλή θα απορριφθεί έκανε και ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να δοθεί μια πίστωση χρόνου.
 
ΑΚΕΛ: Να βρεθούν λύσεις εκτός τρόικας
Την αναζήτηση λύσεων εκτός τρόικας για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο, εισηγείται από την πλευρά του το ΑΚΕΛ .
Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος επεξεργάστηκε έγγραφο θέσεων, στο οποίο αναφέρεται ότι θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση της Ρωσίας και δανεισμός, έστω και μικρών κεφαλαίων, από ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
Βλέπει, επίσης, ευνοϊκά την θέση για συγχώνευση των τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου.
Σε χθεσινή συνεδρία του Π.Γ., παρουσία και του τέως πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η ηγεσία του ΑΚΕΛ μελέτησε και τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην Μόσχα.
Ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου επισήμανε ότι η θέση της Μόσχας αρχικά ήταν να στηρίξει την Λευκωσία μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού, θέση, « η οποία διαφοροποιείται λόγω της αρνητικής στάσης της τρόικας έναντι της Κύπρου, η οποία επηρεάζει και τα κατατεθειμένα ρωσικά κεφάλαια σε κυπριακές τράπεζες».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:53