search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:16
MENU CLOSE

Κυπριακός…πυροκροτητής

19.03.2013 06:10
Κυπριακός…πυροκροτητής  - Media

Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Κύπρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα προφανώς εκτείνονται πέραν των οικονομικών/ χρηματοπιστωτικών δυσχερειών οι οποίες ανέκυψαν ταυτόχρονα –κατά… διαβολική σύμπτωση– σχεδόν με την απαρχή της διαδικασίας εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων  φυσικού αερίου.

Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Κύπρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα προφανώς εκτείνονται πέραν των οικονομικών/ χρηματοπιστωτικών δυσχερειών οι οποίες ανέκυψαν ταυτόχρονα –κατά… διαβολική σύμπτωση– σχεδόν με την απαρχή της διαδικασίας εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων  φυσικού αερίου.
 
Μιλώντας περί Κύπρου καλό είναι κανείς να έχει κατά νου τα εξής:
·        Το βόρειο τμήμα του νησιού  είναι de facto «κράτος» με τη δύναμη του τουρκικού στρατού κατοχής.
·        Περί το 3%  των εδαφών του νησιού είναι ιδιοκτησία της Βρετανίας  και φιλοξενούν τις τρεις Βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί
·        Προσφάτως, προ διετίες αποδείχτηκε μετά από τις σχετικές έρευνες ότι στην  θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού και σε μόνο ένα οικόπεδο των ερευνών που συνεχίζονται βρέθηκαν τουλάχιστον 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικό αέριο (αξίας κοντά στα 40 δις ευρώ)
·        Η γεωγραφική θέση της Κύπρου της έχει χαρίσει το χαρακτηρισμό του αβύθιστου αεροπλανοφόρου
 
Το εν λόγω αεροπλανοφόρο, βρίσκεται υπό στρατιωτικό έλεγχο των Τούρκων (Βόρειο τμήμα του νησιού) και των Βρετανών (και κατ επέκταση Αμερικανών) με βάσεις που διατρέχουν ολόκληρο το νησί. Ωστόσο, την οικονομική του διοίκηση διεκδικεί το Βερολίνο. Αν σε αυτήν την εξίσωση συνυπολογίσει κανείς τα συμφέροντα που έχουν οικοδομήσει ρωσικά κεφάλαια, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που απειλεί  ένα όποιο «ατύχημα» όχι μόνο την Κύπρο, αλλά ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στην εν λόγω ευρύτερη περιοχή άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι:
Πρώτον, βρέθηκαν κοιτάσματα Φυσικού Αερίου
Δεύτερον, διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος δια αντιπροσώπων καθώς στη Συρία μάχονται Αμερικανοί και Δυτικοί οι οποίοι υποστηρίζουν και εξοπλίζουν τους αντάρτες και Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί οι οποίοι στηρίζουν το καθεστώς Ασαντ
Τρίτον: Η εν λόγω περιοχή είναι αποφασιστικής σημασίας για την προμήθεια της ΕΕ με ενέργεια (τόσο από τα κοιτάσματα που υπάρχουν, όσο και από τους δρόμους μεταφοράς αυτών των κοιτασμάτων στην Ευρώπη)
 
Συμπέρασμα: Θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος πίσω από τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται ότι «λείπουν» και έφεραν την Κύπρο σε τόσο δύσκολη θέση…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15