search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59
MENU CLOSE

1ο Ετήσιο Συνέδριο με τον τίτλο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020»

19.03.2013 10:54
1ο Ετήσιο Συνέδριο με τον τίτλο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020»  - Media

Ο Σ.ΒΙ.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας) οργανώνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα, το 1ο Ετήσιο Συνέδριο με τον τίτλο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020»

Ο Σ.ΒΙ.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας) οργανώνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα, το 1ο Ετήσιο Συνέδριο με τον τίτλο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το 1ο συνέδριο σειράς ετήσιων συνεδρίων του συνδέσμου με τίτλο «ΣΒΙΒΕ Conferences» και στόχο να αποτελούν κομβικό σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όλων των εταίρων -θεσμικών, οικονομικών, παραγωγικών, τεχνολογικών και κοινωνικών.
Ο κλάδος των βιοκαυσίμων έχει πλέον αναγνωρισθεί ότι θα έχει ολοένα σημαντικότερο ρόλο στην οικονομία και το περιβάλλον της χώρας. Μέσα από το 1ο Συνέδριο επιχειρείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η αποτύπωση του πλαισίου της λειτουργίας του κλάδου στην Ελλάδα με στόχο την υγιή ανάπτυξη του κλάδου με εξωστρέφεια και με εστίαση στην καινοτομία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι τάσεις και προοπτικές στην Ευρώπη και παγκοσμίως και θα συζητηθούν πολιτικές ανάπτυξης.
ΟΥπουργός Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος. Κωστής Χατζηδάκης σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη του κλάδου θα  πραγματοποιήσει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ενώ κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Αναπληρωτής  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κος. Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο Principal Administrator της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια, Δρ. Κυριάκος Μανιάτης. Επίσημη προσκεκλημένη θα είναι η κα. Dominique Dejonckheere,  Senior Policy Advisor Copa Cogeca.
 
Το Συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας, υπουργείων, ερευνητικών οργανισμών, επιχειρηματίες καθώς και ένας μεγάλος αριθμός στελεχών επιχειρήσεων που προέρχονται από διάφορους τομείς του κλάδου.
 
Μερικά δεδομένα και αριθμοί και ερωτήματα που θα συζητηθούν στο 1ο Συνέδριο

  • 1,6% της παγκόσμιας παραγωγής λαδιού πηγαίνει για τη παραγωγή βιοκαυσίμου
  • Στην Ελλάδα έχουμε 6 εκ. αειφόρα ακαλλιέργητα στρέμματα
  • 1 λίτρο χρησιμοποιημένου λαδιού μολύνει 1.000.000 λίτρα θαλασσινού νερού. Τα μαγειρικά ελαία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοκαυσίμου
  • Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να στηρίξει η βιομηχανία βιοκαυσίμων στην Ελλάδα;
  • Τι κέρδος θα είχε η Ελλάδα αν παραγόταν όλο το βιοντίζελ από Ελληνικές πρώτες ύλες;
  • Η παραγωγή εγχώριων βιοκαυσίμων θα έχει επίπτωση στη μείωση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου
  • Τι επίπτωση θα είχε στην εισαγωγή ζωοτροφών;
  • Επηρεάζονται οι τιμές των αγροτικών προϊόντων λόγω της αυξημένης αγροτικής παραγωγής για βιοκαύσιμα;
  • Φταίνε τα βιοκαύσιμα για την άνοδο των τιμών των δημητριακών και των ελαιούχων σπόρων;
  • Αν η Κίνα αυξήσει την κατανάλωση κρέατος κατά 1% τι θα συμβεί στη ζήτηση ζωοτροφών και κατά συνέπεια στις τιμές;

 
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.sbibe.gr/sviveconference/conference.html

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59