search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Άμεση ενημέρωση της Βουλής για την Κύπρο ζητά ο Τσίπρας

19.03.2013 13:36
Άμεση ενημέρωση της Βουλής για την Κύπρο ζητά ο Τσίπρας - Media

Επανήλθε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ζητώντας άμεσα ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Κύπρου.

Επανήλθε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας ζητώντας άμεσα ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Κύπρου.
 
«Ζήτησα χθες με επιστολή μου στον πρόεδρο της Βουλής να γίνει άμεσα ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τη στάση της κυβέρνησης στο Eurogroup. Αρνήθηκαν με φτηνές δικαιολογίες», είπε ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «δεν δικαιούται να συναινεί δίχως την ενημέρωση και την έγκριση της Βουλής σε μια απόφαση που διαλύει το χρηματοσπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και θέτει σε κίνδυνο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της βουλής, όπως έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση «κίνηση – βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας συνολικά της Ευρώπης. Όπως είπε, η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για τη σταθερότητα τόσο του κυπριακού, όσο και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική αποικιοποίησης στον ευρωπαϊκό νότο.
 
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι απώτερος στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών είναι να επιβληθεί στην Κύπρο καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας. «Είναι προφανές ότι στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου», σημείωσε, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποδοχή της «προκλητικής και απαράδεκτης» απόφασης για τη Λευκωσία.
 
Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και εκ των υστέρων να μην επικυρώσει αυτή την απόφαση σημειώνοντας ότι «οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έξω από τα  γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2).

Την Τετάρτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Κύπρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:46