09/12/2019 18:42:36

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία

Πώς θα βγείτε στη σύνταξη πριν τα 62 έτη - Media
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας απόσυρση των προωθούμενων ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων για παραβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα.
 
Την Τετάρτη προγραμματίζουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
 
Η απόφαση αφορά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΙΚΑ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ.
 
Τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν την απόσυρση των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που προβλέπουν «ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα».
Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων για τη χορήγηση παράνομων συντάξεων επιδομάτων και παροχών.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι πρόεδροι των πέντε Ομοσπονδιών υποστήριξαν ότι τα συγκεκριμένα άρθρα ποινικοποιούν την εργασία και απειλούν με βαρύτατες ποινές ακόμα και πράξεις που έχουν το στοιχείο της αμέλειας. Στάθηκαν επίσης ιδιαίτερα στη διάταξη που θέτει ως προαπαιτούμενο για την άσκηση προσφυγής την κατάθεση παραβόλου ίσου με το 20% της ζημιάς που έχει προκληθεί στον φορέα (που δεν μπορεί να υπερβαίνει όμως τα 10.000 ευρώ).
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν πως πρόθεσή τους δεν είναι «η προστασία επίορκων που διαβάλουν με τις παράνομες ενέργειές τους το σύνολο των υπαλλήλων», αλλά αντιδρούν «στην εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι επιβαρύνονται με αυξημένο φόρτο εργασίας, και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν και να διαπομπευθούν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.