search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:55
MENU CLOSE

Mποφόρ στον Δήμο Αθηναίων

19.03.2013 22:00
oldphotospn1403kaminis1363706302.jpg

Σάλος έχει προκληθεί στον Δήμο Αθηναίων μετά την αποκάλυψη του «Π» ότι ο Γιώργος Καμίνης υπέγραψε διακήρυξη συνεργασίας με την εταιρεία Artume S.A., η οποία έχει εξαγοράσει το οικόπεδο όπου ήταν εγκατεστημένη η βιομηχανία Μουζάκη, χωρίς να γνωρίζει τίποτε το δημοτικό συμβούλιο.

Σάλος έχει προκληθεί στον Δήμο Αθηναίων μετά την αποκάλυψη του «Π» ότι ο Γιώργος Καμίνης υπέγραψε διακήρυξη συνεργασίας με την εταιρεία Artume S.A., η οποία έχει εξαγοράσει το οικόπεδο όπου ήταν εγκατεστημένη η βιομηχανία Μουζάκη, χωρίς να γνωρίζει τίποτε το δημοτικό συμβούλιο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την έκρηξη ακόμα και δημοτικών συμβούλων που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο Καμίνη, αφού, αν και η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε στις 20 Νοεμβρίου του 2012, καμιά παράταξη δεν έλαβε γνώση και το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου.
Όπως έλεγαν στο «Π» άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο Γιώργος Καμίνης θα πρέπει να δώσει πολύ πειστικές εξηγήσεις για το πώς προχώρησε ως απόλυτος άρχων στην υπογραφή μνημονίου με μια εταιρεία χωρίς να συμβουλευθεί το δημοτικό συμβούλιο και να θέσει τους όρους της συμφωνίας υπό την έγκρισή του.
Όπως προκύπτει από την ανάγνωση του μνημονίου, το οποίο έχει στη διάθεσή του το «Π», η εταιρεία Artume S.A. αντιμετωπίζει τον Δήμο Αθηναίων και τους κατοίκους της περιοχής ως ιθαγενείς και τους τάζει καθρεφτάκια για να επιτύχει το απόλυτο ντιλ.
Για να το κάνουμε λιανά, η εταιρεία, προκειμένου να κτίσει το πολυκέντρο Academy Gardens που έχει οραματιστεί, θα πρέπει ΥΠΕΚΑ και δήμος να τροποποιήσουν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας μόνο στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, αφού με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία η εταιρεία Artume S.A. δεν μπορεί να κτίσει. Και όπως λένε στους διαδρόμους του Δήμου Αθηναίων, αντί ο Γιώργος Καμίνης – εφόσον επιμένει στην επένδυση, παρά τις αντιδράσεις των πολιτών – να ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα προκειμένου να κάνει ο δήμος την αλλαγή της χρήσης γης, παίρνει ως αντάλλαγμα ψίχουλα. Την ίδια ώρα, λένε, που η εταιρεία θα πολλαπλασιάσει την αξία της γης που αγόρασε, ο δήμος αρκείται σε μερεμέτια.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα ευεργετηθεί με χρήσεις όπως: κατοικία, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, γραφεία, τράπεζες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι συγκέντρωσης, πολιτιστικά κτήρια, κτήρια εκπαίδευσης, κτήρια κοινωνικής πρόνοιας, υγειονομικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις.
Και ο δήμος με τα εξής:
• Κάλυψη 20% των θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και κατά τη λειτουργία του πολυκέντρου από τον πίνακα ανέργων της περιοχής σε συνεργασία του δήμου με τον ΟΑΕΔ.
• Σχέδιο στέγασης τριών παραδοσιακών καταστημάτων της περιοχής που φημίζονται για την ποιότητα των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους εντός του πολυκέντρου με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.
• Διάνοιξη της στροφής Ηρούς και Λεωφόρου Κηφισού με την κατεδάφιση της υπάρχουσας μάντρας καθώς και εργασίες στην πρόσοψη του οικοπέδου επί της Κηφισού για τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την αισθητική αναβάθμιση.
• Βάψιμο δυο σχολικών συγκροτημάτων.
• Επισκευή και βάψιμο του κτηρίου που στεγάζει την 4η δημοτική κοινότητα.
• Εξοπλισμός και διαμόρφωση παιδικής χαράς.
• Διαμόρφωση της οδού Ηρούς στο τμήμα μεταξύ Κηφισού και Κλεοβίδος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
• Μελέτη και εργασίες ανάπλασης της πλατείας Αγίου Μελετίου ανάμεσα στις οδούς Βορείου Ηπείρου και Σεπολίων.
• Παραχώρηση χώρου 50-60 τ.μ. για την κάλυψη δημοτικών αναγκών.
• Υποτροφίες σε πέντε σπουδαστές της περιοχής.
• Προσφορά μέρους του ακινήτου που έχει αγοράσει η εταιρεία για τη διαμόρφωση μέσω χορηγίας μαγειρείου που θα εξυπηρετεί τον Δήμο Αθηναίων, το δημοτικό βρεφοκομείο, το κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης του δήμου.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο που έχουν υπογράψει οι Γιώργος Καμίνης και Κρίστοφερ ΜακΚόρμακ, αυτό δεν αποτελεί ούτε συμβατικό κείμενο ούτε προσύμφωνο. Επίσης από τη διακήρυξη δεν απορρέουν υποχρεώσεις συμβατικές ούτε και προσυμβατικές ούτε και μπορούν να γεννηθούν αξιώσεις προς αποζημίωση. Άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τα δημοτικά θέματα επεσήμαναν στο «Π» ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσει στο δημοτικό συμβούλιο ποιος ο λόγος της υπογραφής μιας διακήρυξης επί της ουσίας κενής περιεχομένου, ποιος ο λόγος που για τη διακήρυξη αυτή θα ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι με καθυστέρηση πέντε μηνών και ακόμα για ποιο λόγο ο δήμος τα δίνει όλα για να πάρει… «καθρεφτάκια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:50