search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:49
MENU CLOSE

ΑΝ.ΕΛ. καλούν ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα

20.03.2013 15:35
ΑΝ.ΕΛ. καλούν ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα - Media

Πρόταση μομφής κατά του υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα προτίθενται να καταθέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως γνωστοποίησε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προτίθενται να καταθέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως γνωστοποίησε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Νότης Μαριάς, ο οποίος -δεδομένου ότι δεν συγκεντρώνουν τον αριθμό των 50 υπογραφών που απαιτείται για την υποβολή της πρότασης- ζήτησε τη σύμπραξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχει ο υπουργός Οικονομικών, διότι άνοιξε τον δρόμο, δεχόμενος να γίνει το "κούρεμα" των καταθέσεων και κυρίως των μικροκαταθετών, σε μια αστάθεια όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μαριάς, αιτιολογώντας τη θέση του κόμματός του για να κινηθεί η διαδικασία πρότασης μομφής κατά του κ. Στουρνάρα. 

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Σημειώνεται πάντως πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στάθηκε από την πρώτη στιγμή πλάι στο ΟΧΙ του κυπριακού λαού και της κυπριακής Βουλής έχοντας επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση.
 
Σε ανακοίνωσή του έχει επισημάνει ότι η κατάσταση αυτή «αφήνει πολλαπλά έκθετη τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία δια μέσου του κ. Στουρνάρα και με εντολή του κ. Σαμαρά, στήριξε την καταστροφική αυτή απόφαση γερμανικής εμπνεύσεως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι προσδεδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού, που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς».
 
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει δύο φορές να γίνει συζήτηση στη Βουλή με θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο, αίτημα που δεν έχει γίνει δεκτό από τον πρόεδρο της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46