search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Μεντβέντεφ: Να επανεξεταστεί το ευρώ

21.03.2013 07:27
«Χάκαραν» το twitter  του Μεντβέντεφ και τον… παραίτησαν - Media

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.
 
Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την ΕΕ στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούν ρωσικά κεφάλαια «είναι λόγος για να επανεξετασθεί» το ευρώ, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.
 
«Αν αυτό είναι δυνατόν στην Κύπρο, γιατί δεν θα ήταν δυνατόν στην Ισπανία, στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες; Αύριο μπορεί και εκεί να κατασχέσουν τις καταθέσεις», είπε.
 
«Ανάμεσα στο 41% και το 42% των αποθεμάτων είναι σε ευρώ και η (ευρωπαϊκή) πρόταση για την Κύπρο είναι όχι μόνο απρόβλεπτη, αλλά και ακατάλληλη…Όλα αυτά θα τα πω στον παλιό μου φίλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στη Μόσχα.

Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Κύπρου-Ρωσίας
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντον Σιλουάνοφ δήλωσε με τη σειρά του ότι οι συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Μιχάλη Σαρρή θα συνεχιστούν σήμερα.
 
Η Κύπρος έχει ζητήσει πενταετή επιμήκυνση του υπάρχοντος ρωσικού δανείου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο που λήγει το 2016, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 4,5%.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι η Κύπρος και η Ρωσία συζητούν, εκτός του θέματος του δανείου, τη συνεργασία τους στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.
 
«Υπάρχουν πολλές ομάδες που εργάζονται αυτήν την στιγμή επί σειράς θεμάτων. Τράπεζες, φυσικό αέριο, υπάρχουν εκεί ευκαιρίες επί των οποίων μπορούμε να βασίσουμε κάποια συνεργασία και κάποια υποστήριξη εκ μέρους της Ρωσίας», δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής στους δημοσιογράφους.
 
«Ζητήσαμε καθαρά βοήθεια, αλλά επίσης και κάτι που θα έχει οικονομικό νόημα για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:53