search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:49
MENU CLOSE

Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

21.03.2013 15:22
Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης - Media

Καθώς εντείνονται οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντά τους πολίτες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για να ακούσει τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους για το μέλλον. 

Καθώς εντείνονται οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντά τους πολίτες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για να ακούσει τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Στις 22 Μαρτίου 2013, η αντιπρόεδρος Viviane Reding θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με περισσότερους από 500 πολίτες.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΕ και Επίτροπος αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, κα Viviane Reding, δήλωσε τα εξής: «Πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη για να ακούσω τους πολίτες και να συμμετάσχω σε απευθείας διάλογο μαζί τους. Πρέπει να συζητάμε περισσότερο με τους Έλληνες και όχι απλώς να συζητάμε για αυτούς. Πηγαίνω στην Ελλάδα ως φίλη και μεταξύ φίλων πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια: δεν υφίσταται άλλη εναλλακτική λύση από τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι αναγκαίες για να εξασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα πληρώσουν τα λάθη των προηγούμενων γενιών. Η ΕΕ βοηθά την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία».

Η συζήτηση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί το κατάλληλο μέρος: είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μετά την Αθήνα και ένα από τα μεγαλύτερα φοιτητικά κέντρα στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Η πόλη αυτή φιλοξενεί τους περισσότερους φοιτητές στην Ελλάδα. Οι φοιτητές αποτελούν την επόμενη γενιά ηγετών και ο διάλογος θα είναι μια ευκαιρία για αυτούς να αρχίζουν να επηρεάζουν το μέλλον τους.

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ και το μέλλον της Ένωσης θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ της Αντιπροέδρου Reding και των πολιτών. Τη συζήτηση θα ανοίξουν η Αντιπρόεδρος Reding και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης οι έλληνες ευρωβουλευτές Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ιωάννης Τσουκαλάς και Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τη συζήτηση μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω web stream. Οι πολίτες από όλη την Ευρώπη μπορούν επίσης να συμμετάσχουν μέσω του Twitter με το @DialogosPoliton και με τη χρήση της ετικέτας (hashtag) #EUDeb8

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03