search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο

22.03.2013 07:05
Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο - Media

Προς υπαναχώρηση οδηγείται η Κύπρος καθώς φαίνεται ότι αποδέχεται «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, ενδεχομένως πάνω από 10%. Στην Πειραιώς τα υποκαταστήματα της Cyprus και της Λαϊκής στην Ελλάδα.

Προς υπαναχώρηση οδηγείται η Κύπρος καθώς φαίνεται ότι αποδέχεται «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, ενδεχομένως πάνω από 10%. Στην Πειραιώς τα υποκαταστήματα της Cyprus και της Λαϊκής στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από την Κύπρο, όσο διαρκεί η έκτακτη επικαιρότητα, από το sigmalive:

20:30  «Υπάρχουν σημαντικά βήματα προς θετική κατεύθυνση», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως είπε θα συνέλθει σε λίγο η ολομέλεια της κυπριακής Βουλής για να εγκρίνει τα νομοσχέδια περί εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα, του ταμείου αλληλεγγύης και των περιορισμών διακίνησης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έμεινε μόνον ως εκκρεμότητα το ποσοστό του «κουρέματος» στο οποίο αναφέρθηκε ως «ποσοστό καταθέσεων που θα μετατραπούν σε μετοχές».

Σημείωσε πως μετά τις σημερινές ενέργειες το αρχικά συνολικό ποσό που απαιτείτο των 5,8 δισ. έχει μειωθεί σημαντικά, περίπου στα 3 δισ.

20:10 Διαδηλωτές έκαψαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έξω από την κυπριακή Βουλή.


 
 Φωτoγραφία της δημοσιογράφου Tesa Arcilla

20:00 Σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες με την τρόικα που αφορούν κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυπριακής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters.

19:30 Αθήνα:  Κινητοποίηση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας με πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξελίξεις στην Κύπρο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αριστερές οργανώσεις και κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΑ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ κ.α). Φωτογραφίες από left.gr

19:20 Πρόταση -από κοινού ή χωριστά- για κάποιας μορφής «κούρεμα των καταθέσεων» ενδέχεται να καταθέσουν απόψε στην Βουλή τα δύο κόμματα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Ν. Αναστασιάδη.
 
Εν τω μεταξύ, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, βρίσκονται για διαβουλεύσεις ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και στελέχη του λογιστικού οίκου KPMG που είχε ετοιμάσει μελέτη για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας.

19:00 «Καθαρά στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται το ενδεχόμενο φορολόγησης των καταθέσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου, Μιχάλης Σαρρής.

«Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρα στο τραπέζι, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί προκειμένου να δούμε εάν η επιβολή κάποιου είδους τέλους στις καταθέσεις […] θα συνεισέφερε κάτι στην οριστικοποίηση του πακέτου [διάσωσης]», σημείωσε ο κ. Σαρρής, μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από την επιστροφή του στη Λευκωσία.

18: 40 Ο πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Alexei Simanovsky δήλωσε ότι δεν βλέπει σοβαρούς κινδύνους για τον τραπεζικό τομέα της Ρωσίας από την κατάσταση στην Κύπρο.

«Δεν βλέπω καμία απειλή συστημικής φύσης» είπε ο κ. Simanovsky, σημειώνοντας ότι το συμπέρασμα του βασίζεται σε μια γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο που έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

18:25 Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2013, ενέκρινε την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

18:10 Στις 20:00 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει επί των εννέα νομοσχεδίων που κατέθεσε χθες βράδυ η κυβέρνηση. Για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων στη Βουλή.

17:55 Στην Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται πως καταλήγουν τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
 
Οι πληροφορίες περί απορρόφησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Πειραιώς έδωσαν ώθηση στη μετοχή της τράπεζας, που σημείωσε άλμα 20,21% στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χ.Α..

17:00  Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης παραμένουν προσηλωμένοι στην προσπάθεια να μείνει η Κύπρος στην ευρωζώνη.
 
«Είναι πιθανά όλα τα σενάρια και τα σενάρια στα οποία επικεντρωνόμαστε είναι να καταλήξουμε σε μια κοινή λύση με βάση την οποία η Κύπρος θα σωθεί, ο τραπεζικός της τομέας θα συνεχίσει να υπάρχει, μικρότερος αλλά υγιέστερος, και αυτό θα χρειαστεί πολλές διαπραγματεύσεις» για να επιτευχθεί, είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κι επικεφαλής της Ευρωομάδας.

16:30 Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξεύρεση «μιας συμπεφωνημένης βάσης» τις επόμενες ώρες εμφανίστηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην κυπριακή Βουλή.
 
Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να καταστεί εφικτό να εγκριθούν απόψε «μέσα από μια όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινοβουλευτική συνεννόηση» τα μέτρα που θα ικανοποιούν το πλαίσιο και τις προσεγγίσεις και που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup».

16:00  «Ο κυπριακός λαός βρίσκεται στο επίκεντρο εκβιασμών τόσο από τη μεριά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ όσο και από τη μεριά της Ρωσίας, με τη συνενοχή της κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης, για να δεχτεί νέες σκληρές θυσίες», αναφέρει το ΚΚΕ που δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό του.

«Τα διάφορα σχέδια που διαπραγματεύεται η κυπριακή κυβέρνηση με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τη Ρωσία δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά επικεντρώνονται στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και κυρίως στο ζήτημα ποιας χώρας και ποιων επιχειρηματικών ομίλων τα κεφάλαια και οι καταθέσεις θα βγουν πιο ενισχυμένα ή λιγότερο χαμένα».

Όπως αναφέρει, «καταρρίπτεται ο μύθος της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης εντός Ε.Ε. που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

15:40 Ελληνοκύπριοι στρατιώτες στη Λεμεσό φέρονται να κατέβασαν και να έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες από κτήριο, στο οποίο είναι εγκατεστημένοι Γερμανοί στρατιώτες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα 24h.com.cy.

15:00 Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου στα γραφεία της "Δημοκρατικής Αριστεράς" την Παρασκευή 22 Mαρτίου 2013

14:50 «Η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει μεγάλες & δύσκολες αποφάσεις. Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.


14:32 Ο βασικός υπέρμαχος της γερμανικής έμπνευσης λιτότητας είναι πιθανό να φορτωθεί το φιάσκο της διάσωσης της Κύπρου και να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg μιλώντας για τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης  'Oλι Ρεν.

14:30 Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Λαϊκής Τράπεζας, Τάκης Φειδία, είπε ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα που έχει δεχθεί τέτοιους εκβιασμούς από την ΕΕ. Τάχθηκε εναντίον των δύο νομοσχεδίων που προωθούνται στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, αφού η τράπεζα μετατρέπεται σε ταμιευτήριο, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ουσιαστικά για να μην χρεοκοπήσει το κράτος πληρώνουν ορισμένοι συμπολίτες μας, ενώ διερωτήθηκε τι έχει αλλάξει από το Σάββατο που καθιστά τη Λαϊκή Τράπεζα μη βιώσιμη.

14:00 «Πρέπει να υπάρξει εντιμότητα. Μας έχουν φορτώσει πολλά τόσο σε εμένα, όσο και στην οικογένειά μου. Δεν υπήρχαν νομοσχέδια από την δική μου διακυβέρνηση» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.


 
13:52  Έκκληση προς τη κυπριακή Βουλή, όπως στην απουσία μιας εναλλακτικής λύσης, υιοθετήσει την πρόταση του Eurogroup για επιβολή τέλους επί των τραπεζικών καταθέσεων, πέραν των €100,000, προκριμένου να σωθεί το τραπεζικό σύστημα, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη.

13:50 Εάν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για εξυγίανση των  πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων που συζητείται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομική Επιτροπή Οικονομικών και με αυτό θα εξυγιανθεί η Λαϊκή Τράπεζα από την Ολομέλεια της Βουλής η Κύπρος την Τρίτη θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία ανέφερε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

13:48 Παρασκευή, 22/03, Λευκωσία:  Αστυνομικές δυνάμεις και εργαζόμενοι στην Λαϊκή Τράπεζα:


 

13:42 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να περιμένει μια εναλλακτική πρόταση από την Κύπρο σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συνεισφέρει το μερίδιο που της αναλογεί στη διεθνή διάσωσή της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, από τη Μόσχα.

"Οι κυπριακές αρχές ενημέρωσαν τις άλλες κυβερνήσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι έχουν μια εναλλακτική λύση. Την τελευταία στιγμή έλαβα την πληροφορία ότι δεν έχουμε λάβει ακόμη αυτή την πρόταση", πρόσθεσε.
"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο", δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να εξεταστεί αν η νέα πρόταση ανταποκρίνεται σε προηγούμενες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κύπρος στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

13:36 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha ερίζουν για την απόκτηση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα.

13:18 Ανακοίνωση σχετικά με τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα και τη διαδικασία για την απόκτησή τους από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
 
«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου».
 
Ο υπουργός Οικονομιών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε επίσης ότι «με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της».

13:08 Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία "δεν κλείνει την πόρτα" σε μια στήριξη της Κύπρου, πρόσθεσε όμως ότι η Λευκωσία πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την ΕΕ για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

13:05 Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ποια ελληνική τράπεζα θα απορροφήσει τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

13:00 Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην κυπριακή Βουλή για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 24h έχουν ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι καταρτίστηκαν επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

12:55 Ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και επιβεβαιώθηκε ότι ρυθμίστηκε το ζήτημα της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Η συμφωνία έγινε με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους» σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

12:53 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση διαπραγματεύονται σκληρά με την τρόικα και βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές σε ότι αποφασιστεί. Η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις, έχουν κατατεθεί τα νομοσχέδια. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης.

12:51 «Είμαστε πρόθυμοι να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά και αντιστρόφως, πρέπει οι χώρες οι οποίες ζητούν αλληλεγγύη να είναι πρόθυμες να πράξουν το καθήκον τους» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, πρόσθεσε ότι και η Κύπρος πρέπει να τηρεί τους κανόνες που απορρέουν από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη.

12:45 Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν το Σαββατοκύριακο για το θέμα της Κύπρου, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν η Λευκωσία έχει να παρουσιάσει ένα σχέδιο στην τρόικα των διεθνών δανειστών.

Είπε ακόμη ότι "δεν προκαλεί έκπληξη" το γεγονός ότι η Ρωσία δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει μερικές από τις ελπίδες της κυπριακής κυβέρνησης.

12:35 Απόφαση που «μας γυρίζει πίσω στα χρόνια του πολέμου» χαρακτηρίζουν αναλυτές της Alpha Bank τη συμφωνία του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. 

12:10 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σαββατοκύριακο για την Κύπρο.
 
12:00 Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ.

11:15 Ρωσίδες που κατοικούν στην Κύπρο συμμετέχουν στη διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ υπέρ της διάσωσης της χώρας.

11:10 Σε λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου θα προβεί σε δήλωση από το Προεδρικό Μέγαρο.

11:00 Αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο το κλιμάκιο της τρόικας.

10:50 «Η Κύπρος πρέπει να καταλάβει ότι το τρέχον τραπεζικό μοντέλο της πέθανε» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της και πρόσθεσε ότι η χώρα «δεν πρέπει να εξαντλήσει την υπομονή του Eurogroup».

10:40 Με άνδρες ασφαλείας θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.com.cy

10:30 Για το απόγευμα μετατίθεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής.

10:20 Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση Αναστασιάδη – τρόικας στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το RIK.

10:00 Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής.

9:50 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Τράπεζας Κύπρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

9:30 Συγκέντρωση πολιτών έξω από την κυπριακή Βουλή.


(Η φωτογραφία είναι από το twitter)

9:20 Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στην οποία θα μελετηθούν τα επίμαχα νομοσχέδια. Τα τρία εκ των εννέα νομοσχεδίων περιλαμβάνουν την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές και την εξυγίανση των τραπεζών. Για τα υπόλοιπα έξι νομοσχέδια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το περιεχόμενό τους.

9:10 Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έχει απαγορευτεί και στους δημοσιογράφους η είσοδος εντός του περιβόλου.

9:00 «Δεν ζητήσαμε νέο δάνειο από την Ρωσία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της Μόσχας, για την επιστροφή του στη Λευκωσία.

8:10 «Θα επιδιώξουμε λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας, όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή» δήλωσε ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γ. Ομήρου.

Δείτε το χθεσινό χρονικό των εξελίξεων  εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:57