search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:50
MENU CLOSE

Σε αναλύσεις DNA αναμένεται να υποβληθούν οι 6 κατηγορούμενοι

22.04.2010 07:58
Σε αναλύσεις DNA αναμένεται να υποβληθούν οι 6 κατηγορούμενοι - Media

Σε υποχρεωτικές αναλύσεις DNA των κατηγορουμένων για τον Επαναστατικό Αγώνα αναμένεται να προχωρήσουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σε υποχρεωτικές αναλύσεις DNA των κατηγορουμένων για τον Επαναστατικό Αγώνα αναμένεται να προχωρήσουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία προτού προβεί σε μια τέτοια κίνηση πάντως, θα πρέπει να περιμένει την έκδοση ειδικής διάταξης από τις δικαστικές αρχές για την υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού από τους έξι κατηγορουμένους. Οι τελευταίοι έχουν αρνηθεί να κάνουν μια τέτοια εξέταση, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η διαδικασία σύγκρισης με τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τους χώρους των επιθέσεων του Επαναστατικού Αγώνα και από διαμερίσματα και γιάφκες της οργάνωσης.

Από την άλλη, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τελικά σε τρομοκρατικές ενέργειες τα δύο πιστόλια τύπου Zastava και το πιστόλι Browning, τα οποία βρέθηκαν στην γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην Κυψέλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Προκειμένου πάντως να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, οι βαλλιστικές εξετάσεις συνεχίζονται στα τρία πιστόλια καθώς, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποια από τα όπλα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες, ή να ήταν στην κατοχή του συνεργού του Λάμπρου Φούντα.

Ακόμη αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν πως τα συγκεκριμένα πιστόλια τα είχαν μαζί τους τα μέλη της οργάνωσης, που έπαιρναν μέρος στις επιθέσεις, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν εάν έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς.

Εξέταση βέβαια θα γίνει και για τον εκτοξευτήρα ρουκετών RPG7, αν και σύμφωνα με αστυνομικούς είναι βέβαιο πως είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2007.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:49