search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Tα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κέφια

24.03.2013 22:00
oldphotospod_2103_054_cmyk1363957031.jpg

Νέους, διαρκώς αναβαθμιζόμενους και μεταλλασσόμενους γρίφους θέτει η «Τέταρτη Ελληνική Τρομοκρατία» στους αντιτερορίστες, οι οποίοι – για να μπούμε κάπως στο εθνεγερτικό πνεύμα των ημερών – τους κάνουν πόλεμο… με νύφες και μ’ αγγόνια.

Νέους, διαρκώς αναβαθμιζόμενους και μεταλλασσόμενους γρίφους θέτει η «Τέταρτη Ελληνική Τρομοκρατία» στους αντιτερορίστες, οι οποίοι – για να μπούμε κάπως στο εθνεγερτικό πνεύμα των ημερών – τους κάνουν πόλεμο… με νύφες και μ’ αγγόνια.

Κι αυτό όταν η Αντιτρομοκρατική έχασε στις τελευταίες κρίσεις ένα «αναπόσπαστο» τα τελευταία τριάμισι χρόνια μέλος της. Τον υπαρχηγό της, ο οποίος επέστρεψε στην Αστυνομία του Πειραιά, απ’ όπου το 2009 μετατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική από το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, ενώ νωρίτερα είχε καταγγελθεί από το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση για τη δολοφονία του μετανάστη Καμράν Ατίφ στο τμήμα της Νίκαιας, όπου ήταν διοικητής.
Τον διαδέχθηκε δε έτερο μέλος της ευυπόληπτης κοινωνίας των αξιωματικών της Αστυνομίας, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από την Αντιτρομοκρατική την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν εξ αιτίας ενός αποτυπώματος που είχε βρεθεί κάπου όπου δεν έπρεπε.
Κλείνουμε όμως η παρένθεση για τα δρώμενα στο ευαγές ίδρυμα της Αντιτρομοκρατικής, για να επανέλθουμε στη ζώσα πραγματικότητα, καθώς, αν πιάσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι όλων όσα παρασκηνιακά συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια σ’ αυτήν την υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν μας φτάνουν οι σελίδες όχι μόνο της τρέχουσας έκδοσης, αλλά και της επόμενης.
«Ξέχασε» τα όπλα…
Την προηγούμενη Τρίτη, έμπλεο ενθουσιασμού, το αρμόδιο αστυνομικό παράρτημα άρχισε να εξακοντίζει μηνύματα περί της ανακάλυψης φορητού οπλοστασίου και ερευνών στα σπίτια ενός συνήθους υπόπτου, τον οποίο είχαν ξεσκονίσει κανονικά στο παρελθόν. Από την πίσω πόρτα της προπαγάνδας διέρρεαν δε ότι ο ύποπτός τους είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου.
Δεν το είπαν βέβαια, αλλά το υπονόησαν. Ο ύποπτός τους ηλικιακά «κλίνει» προς τον Μαζιώτη. Είχαν κάποιες σχέσεις, όπως μεταξύ τους όλοι οι παροικούντες τα Εξάρχεια και τριγύρω, το… δηλωθέν ιδεολογικό καταπίστευμα είναι συγγενικό προς τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ ο οπλισμός που βρέθηκε ομοιάζει με αυτόν που χρησιμοποίησε η συγκεκριμένη οργάνωση. Πολύ θέλει;
Τι όμως είχε συμβεί και πώς άρχισε αυτή η νέα φαρσοκωμωδία των ακατάληπτων συσχετισμών; Η υπηρεσία διαμήνυσε πανταχόθεν πως βρήκε σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου μεταφερόμενο οπλοστάσιο και ότι κάνει εξονυχιστικές έρευνες σε δύο σημεία: σε διαμέρισμα της οδού Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια και στο πατρικό σπίτι του ύποπτου στη Νίκαια, τη διεύθυνση του οποίου δεν έδωσαν προσποιούμενοι σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, καθώς σ’ αυτό διαμένει η αμέτοχη της έρευνας αδελφή του.
Αυτά μας είπαν, αυτά σας λέμε. Τι είχε συμβεί όμως; Βρήκαν όντως τα λαγωνικά μας το φορητό οπλοστάσιο ή τους το έφεραν στο πιάτο;
Το πρώτο από τα πρόσωπα που μπλέχτηκαν στον κυκεώνα των αλγοριθμικών συμπτώσεων είναι ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, του οποίου ο «καλός πελάτης κ. Παναγιώτης» είχε αφήσει το κινητό οπλοστάσιο σε γκαράζ των Εξαρχείων και είχε εξαφανιστεί!
Κρατούμενο ένα: Δεν ήταν λοιπόν η Αντιτρομοκρατική που βρήκε το αυτοκίνητο στα Εξάρχεια. Ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην πλατεία Αττικής απ’ όπου είχε νοικιάσει ο 35χρονος το Hyundai Getz. Και ιδού πώς:
Ο πελάτης του «πάρκαρε» το αυτοκίνητο σε γκαράζ το προηγούμενο Σάββατο. Είπε ότι θα επέστρεφε να το πάρει σε δυο ώρες. Αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μέχρι το βράδυ της Τρίτης και τις… αποκαλύψεις! Ο 35χρονος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, είχε νοικιάσει το όχημα στις 5-6 Μαρτίου και θα το επέστρεφε στις 9-10 Μαρτίου.
«Ο κ. Παναγιώτης ήταν πολύ καλός πελάτης» είπε σε δημοσιογράφους που επικοινώνησαν μαζί του. «Νοίκιαζε οχήματά μας τα τελευταία τρία χρόνια. Τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα νοίκιαζε αυτοκίνητο από εμάς. Πλήρωνε πάντα κανονικά. Το περασμένο Σάββατο δεν ήρθε να το αφήσει. Δεν έδωσα σημασία όμως γιατί ήταν καλός πελάτης και σκέφτηκα ότι κάτι θα του έτυχε» αναφέρει ο κ. Γιώργος.
Προσπάθησε μάταια να μιλήσει μαζί του επί τρεις ημέρες, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Επανέλαβε την τηλεφωνική προσπάθεια επικοινωνίας και την Τρίτη 12 Μαρτίου επικοινώνησε μαζί του ο ιδιοκτήτης ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στην οδό Νοταρά στη Νεάπολη Εξαρχείων. Είχε δει το διαφημιστικό αυτοκόλλητο πάνω στο όχημα και πήρε τηλέφωνο επειδή ο «ενοικιαστής» το είχε εγκαταλείψει στο πάρκινγκ.
«Μου είπε ότι ο οδηγός το είχε αφήσει εκεί το περασμένο Σάββατο. Του είχε πει ότι θα το αφήσει περίπου δύο ώρες, αλλά από τότε δεν επέστρεψε να το παραλάβει και, αν θέλω, να το πάρω εγώ» αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. «Πήγα εκεί να το πάρω. Μάλιστα πλήρωσα και 45 ευρώ για τη στάθμευση και το πήρα. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είχε γίνει κάτι κακό στον κ. Παναγιώτη» δηλώνει ο κ. Γιώργος. Στη συνέχεια αποκαλύπτει πώς εντόπισε το οπλοστάσιο.
«Όπως κάνουμε κάθε φορά που παραλαμβάνουμε αυτοκίνητο που έχουμε νοικιάσει, αρχίσαμε να καθαρίζουμε το εσωτερικό του. Συνήθως ανοίγουμε και το πορτμπαγκάζ γιατί πολλές φορές κάποιοι πελάτες ξεχνούν αντικείμενα ή αποσκευές τους. Το ίδιο κάναμε και χθες. Μόλις το άνοιξαν τα παιδιά, με ειδοποίησαν ότι έχει μέσα δύο σακίδια και κάτι μεταλλικά κουτιά. Πήγα εκεί. Άνοιξα τα σακίδια και βρήκα τα όπλα. Ανοίγω και τα κουτιά και βλέπω πολλές σφαίρες» αποκαλύπτει έκπληκτος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.
Στη συνέχεια επικοινώνησε με την Αστυνομία δηλώνοντας τι είχε βρει και τα στοιχεία του ατόμου που το είχε νοικιάσει. Το ονοματεπώνυμο του «ενοικιαστή» χτύπησε κόκκινο συναγερμό. Αντί για το… 100 ή την Ασφάλεια, στην εταιρεία του πλάκωσαν κάτι τύποι με πολιτικά, δηλώνοντας πως είναι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Έτσι βρέθηκε το αυτοκίνητο. Από τον… «ξεχασιάρη τρομοκράτη», που κατέστρωνε σχέδια υψηλού ρίσκου και απήχησης προβλέποντας και την τελευταία λεπτομέρεια για την ασφαλή προσέγγιση και απαγκίστρωση από έναν στόχο.
Τι βρήκαν όμως τα λαγωνικά μας; Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν δύο ημέρες μετά, στο διαμέρισμα της οδού Σκυλίτση 4 βρέθηκαν ένας υπολογιστής, ένα πολυμηχάνημα – εκτυπωτής, δέκα ψηφιακοί δίσκοι κ.λπ.
Εμάς μας άρεσαν πάντως κάτι φυλλάδια, «7 πανομοιότυπα τεμάχια χάρτου (αυτοκόλλητα)», σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στα οποία απεικονίζονται ένστολοι αστυνομικοί, σε παράταξη, καθώς και ένας σκύλος, ενώ υπήρχαν, μεταξύ άλλων, οι έντυπες ενδείξεις “Πίσω Γουρούνια… έχουμε σκυλιάσει”»! Μη μας πείτε, αδιάσειστο το στοιχείο. Α, είχε και βιβλία για τον Επαναστατικό Αγώνα. Οπότε ήρθε κι έδεσε το γλυκό.
Πάμε… θάλασσα;
Ποιος είναι όμως αυτός ο «καλός πελάτης κ. Παναγιώτης», που έβαλε σε μπελάδες παραμονές καρνάβαλου κοτζάμ Αντιτρομοκρατική; Ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής βρίσκεται πολλά χρόνια στο μικροσκόπιό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχε διαχρονικά υπό στενή παρακολούθηση, χωρίς όμως να τον συνδέει με κάτι, όταν ήρθε στο προσκήνιο με την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής ασπίδων από τα ΜΑΤ στη διάρκεια καταδρομικής επίθεσης στις 12 Μαΐου 2005 κατά διμοιρίας στη Χαριλάου Τρικούπη.
Περίπου δύο μήνες μετά το περιστατικό, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής «άκουσαν» τον σήμερα καταζητούμενο για τα όπλα «ξεχασιάρη τρομοκράτη» να λέει σε δεύτερο ύποπτο: «Πάμε να βγάλουμε φωτογραφίες στη θάλασσα;», μια φράση που προξένησε στα τότε σαΐνια ιδιαίτερη εντύπωση.
Αξιωματικός ρώτησε τους υφισταμένους του που ήταν τότε επιφορτισμένοι με την παρακολούθησή του αν και πόσες φορές τον είχαν δει να κατεβαίνει προς τη θάλασσα και, όταν πήρε αρνητική απάντηση, έζωσε γύρω του κλοιό ασφυκτικής παρακολούθησης που τους οδήγησε στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Ιεροσολύμων στην Κυψέλη, μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι ασπίδες, τέσσερα πιστόλια και μία λίστα με κωδικοποιημένες καταγραφές χρηματικών ποσών.
Αίσθηση είχε προκαλέσει τότε ότι στο «βιβλίο εσόδων – εξόδων» το συνολικό νούμερο που προέκυπτε αντιστοιχούσε στο ποσό των χρημάτων που απέσπασαν οι θρυλικοί «ληστές με τα μαύρα» από πέντε ένοπλες επιδρομές σε κεντρικά υποκαταστήματα τραπεζών, από τον Δεκέμβριο του 2002 μέχρι τον Ιανουάριο του 2005. Το άθροισμα στις «λογιστικές» καταγραφές ξεπερνούσε τα 500.000 ευρώ. Οι τότε τρεις συλληφθέντες αθωώθηκαν στις 9 Ιανουαρίου 2009 για τις κατηγορίες που αφορούσαν την κλοπή ασπίδων και την επίθεση κατά των ΜΑΤ.
Αυτός λοιπόν είναι ο… τρομοκράτης άκρως υψηλής επικινδυνότητας, που το ’χει συνήθειο να τα κάνει θάλασσα!!!
Έτσι, λοιπόν, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και… σκευωριών, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μεταξύ των τριών συλληφθέντων τον Ιούλιο του 2005, όταν κατηγορήθηκαν για την κλοπή των ασπίδων, έσπευσε να διευκρινίσει τα ακόλουθα με μια λιτή αλλά… περιεκτική δήλωση:
«Το σπίτι στη Σκυλίτση είναι το σπίτι στο οποίο κατοικούσε με συμβόλαιο στο όνομά του και στον Πειραιά το πατρικό του. Σε κανένα από τα δύο δεν βρέθηκε τίποτα και να μην σκεφτεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει τα εκατοντάδες αποτυπώματα φίλων του, που τον επισκέπτονταν, για μαγειρέματα. Ο σύντροφος είναι δημόσιο και κινηματικό πρόσωπο και θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους και απέναντι σ’ όλους αυτούς που με τερατώδη ψέματα τον παρουσιάζουν ως προμηθευτή. Όπως θα βρεθούμε απέναντι σ’ όποιον τον διαπομπεύσει με δημοσίευση φωτογραφιών του. Τσάντες έχουν εμφανιστεί με διάφορους περίεργους τρόπους στο παρελθόν».
Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά…

Προκήρυξη στο Indymedia για το χτύπημα στο Παγκράτι
Σε αντίθεση με τους διανομείς των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών – καρικατούρες στις αρχές του μήνα (4 Μαρτίου) στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα των βορείων προαστίων, που ως ενέργεια τη διατηρούν «ορφανή», τα κομάντο που χτύπησαν έξι μέρες αργότερα την είσοδο των γραφείων της εταιρείας ταχυμεταφορών Swift-Mail στο Παγκράτι πήραν την ευθύνη της με προκήρυξη μέσω του indymedia.
«Πράξαμε το αυτονόητο, δηλώνουν. Μετουσιώσαμε τις υποσχέσεις μας για εκδίκηση σε πράξη… Οι λόγοι για αυτή μας την επίθεση είναι απλοί και ξεκάθαροι. Η Ρ… Φωτεινή, η οποία είναι η γυναίκα του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ταχυμεταφορικής και εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα, την 1 Νοεμβρίου του 2010 με τη μικροαστική και αστυνομική περιέργεια που τη διακατείχε άνοιξε ένα δέμα το οποίο είχαν αφήσει οι σύντροφοί μας εκεί για να αποσταλεί στην πρεσβεία του Μεξικό.
Η περιέργειά της οδήγησε στον τραυματισμό της. Στη συνέχεια ως γνήσια ρουφιάνα ειδοποίησε τους μπάτσους δίνοντας αναλυτική περιγραφή για το ποιος το άφησε και προς τα πού κατευθύνθηκε. Εξαιτίας της ρουφιανιάς της κινητοποιήθηκαν δεκάδες μπάτσοι οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και περικύκλωσαν τους συντρόφους μας με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν».
Αναφέρονται στη σύλληψη τότε των Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού και δηλώνουν ότι εξ αυτού έβαλαν τη συγκεκριμένη εταιρεία κούριερ «στη μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης. Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους…». Συνεχίζουν βάζοντας στο κάδρο του υπονοούμενου και της απειλής και άλλους.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι… Όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη για αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές…
Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά των μπάτσων και των media να πολεμήσουν το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Με αφορμή διάφορες συλλήψεις, μιλάνε για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ας γίνει αυτή η επίθεση άλλη μια διάψευση στις εκτιμήσεις τους. Όπως έχει ειπωθεί, η Συνωμοσία δεν είναι απλά μια οργάνωση, αλλά μια ιδέα, και οι ιδέες ούτε εξαρθρώνονται ούτε συλλαμβάνονται. Αλώβητοι πυρήνες θα συνεχίσουν να πράττουν και να επιτίθονται ενάντια στο σάπιο σύστημα και την κοινωνία των υποταγμένων που το στηρίζει.
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι η Λερναία Ύδρα της νέας αναρχομηδενιστικής τάσης. Όσοι πυρήνες και να χαθούν στη μάχη, πάντοτε θα εμφανίζονται νέοι πυρήνες που θα ενισχύουν το δίκτυο της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF) και θα συνεχίζουν με πιο μεγάλο πάθος τη χαρά της επίθεσης και της καταστροφής».
Την ευθύνη της ενέργειας και του κειμένου ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:08