search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:37
MENU CLOSE

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

22.04.2010 11:24
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; - Media

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε στο 13,6% του ΑΕΠ το 2009 σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Eurostat -και όχι στο 12.7%, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε στο 13,6% του ΑΕΠ το 2009 σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Eurostat -και όχι στο 12.7%, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Οικονομικών, πάντως, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη διαφορά της μίας σχεδόν μονάδας στις εκτιμήσεις, υποστήριξε ότι αυτή «οφείλεται κατά ένα μέρος στην αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ του 2009 και κατά κύριο λόγo στη νέα εκτίμηση των αποτελεσμάτων των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τις έρευνες της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τα ταμειακά στοιχεία που διαθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος».

«Η ανακοίνωση αυτή της Eurostat δεν αλλάζει τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά τουλάχιστον 4% του ΑΕΠ όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Πως γίνεται πάντως, κάθε φορά να φταίει κάποιος άλλος για τα αλλαγμένα στοιχεία –βλέπε αναθεώρηση της εκτίμησης του ΑΕΠ- και όχι το εκάστοτε υπουργείο, κανείς δεν ξέρει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21