search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:03
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Πρότυπο και για άλλες χώρες η λύση της Κύπρου

25.03.2013 17:21
Ντάισελμπλουμ: Πρότυπο και για άλλες χώρες η λύση της Κύπρου - Media

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη καθώς όπως δήλωσε ο  πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ στόχος είναι πλέον να μην ξαναχρησιμοποιηθεί ο ESM και οι χώρες που έχουν τραπεζικό πρόβλημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιούν μόνες τους τις τράπεζες τους .

Νέα δεδομένα, για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, προκύπτουν μετά την συμφωνία για κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο καθώς όπως δήλωσε ο  πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ στόχος είναι πλέον να μην ξαναχρησιμοποιηθεί ο ESM και οι χώρες που έχουν τραπεζικό πρόβλημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιούν μόνες τους τις τράπεζες τους .

Αυτό που κάναμε την περασμένη νύχτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων» δήλωσε προς το Reuters και τους Financial Times ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο.

«Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, 'τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιθείτε μόνοι σας;'. Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων» άνω των 100.000 ευρώ.

«Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε: 'Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κιδνύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και, αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει'» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:00