search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05
MENU CLOSE

Οι δαίμονες δεν έχουν πεθάνει. Απλώς κοιμούνται…

26.03.2013 09:28
Οι δαίμονες δεν έχουν πεθάνει. Απλώς κοιμούνται… - Media

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ επισημαίνει ότι: «Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και πριν απ’ όλα η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, που βρίσκονται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, έγιναν ο εφιάλτης των γειτόνων μας»…

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ επισημαίνει ότι: «Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και πριν απ’ όλα η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, που βρίσκονται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, έγιναν ο εφιάλτης των γειτόνων μας»… Ένα μέρος της κοινής γνώμης της Γερμανίας, συνεχίζει ακάθεκτος ο πρώην καγκελάριος, «έχει εθνικιστικές – εγωιστικές απόψεις». Ο ηλικιωμένος πολιτικός, που έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είπε αυτά τα λόγια ελαφρά τη καρδία: «εθνικιστικές – εγωιστικές»…
«Οι Γερμανοί, που κουνάνε το δάχτυλο στους άλλους για να… κάνουν τα μαθήματά τους, δεν έχουν μάθει τα δικά τους: Για τρίτη φορά στη νεότερη Ιστορία τους, οδηγούνται σε όλο και βαθύτερη σύγκρουση με τους γείτονές τους… Χωρίς να υπολογίσουν το κόστος, τείνουν – με τρόπο που δημιουργεί φόβο και ανησυχία – προς έναν και μοναδικό στόχο: τη γερμανική πολιτική επικυριαρχία στη Γηραιά Ήπειρο» επισημαίνει στο κύριο άρθρο του το χθεσινό «Spiegel». Και συνεχίζει ακάθεκτο: «Υπό τη Μέρκελ, η Ευρώπη πήρε την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: τη στροφή προς την τόνωση των εθνικών κρατών!».
Η αντίληψη της Μέρκελ, που δυστυχώς επικρατεί στη Γερμανία, περί ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι η εξής: Η Ευρώπη πρέπει να υποκλιθεί στη γερμανική πολιτική.
Το δράμα της «διάσωσης» της Κύπρου δείχνει πλέον καθαρά ποια κατεύθυνση παίρνει η ευρωπαϊκή σύγκρουση: Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου για τη γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη. Στο προσκήνιο, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μοχθούν για την… εξυγίανση της οικονομίας. Στο παρασκήνιο, αλυσοδένουν με χρέη τους λαούς της Ευρώπης.
Στην κρίση της Κύπρου οι Γερμανοί έδειξαν τη δύναμή τους – αλλά με λάθος στόχο και χωρίς να γνωρίζουν πώς να τη διαχειριστούν σωστά. Έπειτα από γελοίες παλινωδίες, θα την πληρώσουν τώρα οι Ρώσοι, αλλά η τραπεζική εμπιστοσύνη – το στήριγμα της καπιταλιστικής οικονομίας – έχει χαθεί…
Ο αρθρογράφος του «Spiegel» δεν μασά τα λόγια του: «…Οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν την κρίση – αντίθετα, κέρδισαν απ’ αυτή. Μόνο από την εξοικονόμηση τόκων που η Γερμανία είχε από την αρχή της κρίσης, μπήκαν πέρσι περισσότερα από 10 δισ. ευρώ στα ταμεία. Πληρώνουν και τους τόκους τους οι χώρες που χρωστούν… Οι φτωχοί των Αθηνών πληρώνουν τους πλούσιους στη Γερμανία!
Τέτοια πειράματα απέτυχαν στο παρελθόν. Θα αποτύχουν και στο μέλλον. Δεν θα τα δεχθούν οι Ευρωπαίοι. Τώρα ζητωκραυγάζουν οι Γερμανοί για την καγκελάριο. Καλύτερα ν’ ακούσουν τα λόγια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από το Λουξεμβούργο: “Όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης δεν θα ξανατεθεί στην Ευρώπη, αυταπατάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν πεθάνει. Απλώς κοιμούνται…”».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05