search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Εργατικό σκλαβοπάζαρο…

26.03.2013 22:00

Επειδή, όπως διαπιστώνουμε τελικά, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο Βερολίνο, το Βέλγιο προέβη σε επίσημη καταγγελία στην Κομισιόν κατά της Γερμανίας για «αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω εκτεταμένου κοινωνικού ντάμπινγκ».

Επειδή, όπως διαπιστώνουμε τελικά, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο Βερολίνο, το Βέλγιο προέβη σε επίσημη καταγγελία στην Κομισιόν κατά της Γερμανίας για «αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω εκτεταμένου κοινωνικού ντάμπινγκ». Σύμφωνα με τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών Γιόχαν βάντε Λανότ και τη συνάδελφό του υπουργό Απασχόλησης Μόνικα ντε Κόνινκ, στόχος τους είναι να διαλύσουν τον μύθο ότι η Γερμανία είναι «παράδειγμα προς μίμηση», καθώς το Βερολίνο εφαρμόζει εκτεταμένο κοινωνικό ντάμπινγκ εις βάρος των άλλων χωρών της Ε.Ε. εισάγοντας μαζικά φθηνούς εργάτες από την ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι εργάζονται 60 ώρες την εβδομάδα με αμοιβή 3 με 4 ευρώ την ώρα, μια εργασία που δεν καλύπτεται με καμία κοινωνικού χαρακτήρα εισφορά. Η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «νόμιμη» εργασία, αφού σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχει θεσμοθετημένος κατώτατος μισθός, ωστόσο, σύμφωνα με τους Βέλγους (και την κοινή λογική), δεν πρόκειται παρά για ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που επιτρέπει στους Γερμανούς επιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται «νόμιμα» 500.000 εργάτες από την ανατολική Ευρώπη. Αποτέλεσμα; Όπως επισημαίνουν οι Βέλγοι, όχι μόνο δεν βελτιώνονται κοινωνικά και εισοδηματικά οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αλλά επιπλέον χειροτερεύουν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες για τους εργαζόμενους της υπόλοιπης Ευρώπης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35