search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:52
MENU CLOSE

Παραίτηση 10 γιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας

22.04.2010 16:14
Παραίτηση 10 γιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας    - Media

Οι γιατροί του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου Λευκάδας αναγκάστηκαν την Πέμπτη να κοινοποιήσουν την ομαδική τους παραίτηση. Με απόφασή της γενικής συνέλευσης τους, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, απεστάλη στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η ακόλουθη επιστολή για τα έργα και ημέρες του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Γρ. Παπαγεωργίου, με την σύμπραξη μάλιστα της νέας διοικητού:

Οι γιατροί του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου Λευκάδας αναγκάστηκαν την Πέμπτη να κοινοποιήσουν την ομαδική τους παραίτηση. Με απόφασή της γενικής συνέλευσης τους, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, απεστάλη στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η ακόλουθη επιστολή για τα έργα και ημέρες του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Γρ. Παπαγεωργίου, με την σύμπραξη μάλιστα της νέας διοικητού:

«Έξι μήνες μετά τις εκλογές, η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαριάνθη Μεσσήνη,  ανακοινώθηκε μεν,  αλλά  το ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται ο διορισμός της, ακόμη δεν έχει υπογραφεί, οπότε δεν μπορεί και να ασκήσει τα καθήκοντά της. Καθήκοντα διοικητή ασκεί ακόμη ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, γυναικολόγος, Γρ. Παπαγεωργίου ο οποίος με  τον  απίστευτο τρόπο που ερμήνευε και ακόμη ερμηνεύει ως γυναικολόγος-συνταγματολόγος το νόμο περί λειτουργίας του ΕΣΥ, τώρα εκθέτει ανεπανόρθωτα  την υπουργό Υγείας και ουσιαστικά αποκλείει  το νοσοκομείο από τις εφημερίες που είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του.

Αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας είναι ότι την Τετάρτη οι γιατροί πλήρωσαν από την τσέπη τους την εφημερία  αγροτικού ιατρού για να υπάρχει εσωτερική εφημερία στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα πάντως στα κατορθώματα του κ. Γρ. Παπαγεωργίου  συμπεριλαμβάνονται επίσης και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως ότι  ενώ οι γιατροί ακόμη δεν έχουν πάρει τα χρήματα των εφημεριών των μηνών Δεκεμβρίου 2009, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, και Μαρτίου 2010 και στέλνουν φωνή αγωνίας προς πάντες για τον επικίνδυνο τρόπο διοίκησης του νοσοκομείου και ενώ διέκοψαν  την επίσχεση και  δουλεύουν  για την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων, ήρθε από το υπουργείο η έγκριση πρόσθετης επιχορήγησης για τις εφημερίες των ανωτέρω μηνών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Και εδώ συμβαίνει το απίστευτο. Μέσα στη λίστα όλων των νοσοκομείων της Ελλάδος η Λευκάδα και μερικά ψυχιατρικά νοσοκομεία έχουν ΜΗΔΕΝ επιχορήγηση. Καλά διαβάσατε. Ενώ το υπουργείο μοιράζει 10 εκατ. ευρώ για την επιτακτική ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων, όπως αναφέρει κοινή  υπουργική απόφαση και το νοσοκομείο της Λευκάδας δεν επιχορηγείται.

Από την πλευρά της  η 6ης περιφερειακή υπηρεσίας υγείας ισχυρίζεται ότι η το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδα ήταν από τα μοναδικά που ουδέποτε ζήτησε  συμπληρωματική επιχορήγηση εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2010. Έτσι δεν συμπεριελήφθη στην υπουργική απόφαση.  Και το ερώτημα παραμένει: Ο κ. Παπαγεωργίου εκθέτει την υπουργό ή η υπουργός εκθέτει τον εαυτό της μη διορίζοντας τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία; Και όπως μας είπε γιατρός καθηγητής γειτονικού μας πανεπιστημίου, «τελείωσε το χαρτί και το μελάνι της υπουργού για την υπογραφή των ΦΕΚ;»

Ολόκληρο το κείμενο της ομαδικής παραίτησης  έχει ως εξής:

“Κυρία Υπουργέ

Στο πλαίσιο των στοχευμένψν περικοπών στα νοσοκομεία και μετά τις “επιτυχημένες” προσπάθειες του Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας, θεωρούμε ότι η μαζική παραίτηση των γιατρών του Παθολογικού τομέα του οποίου τη λειτουργία υπονομεύει με κάθε τρόπο ο εκπρόσωπός σας, θα διευκολύνει το έργο σας για περιστολή των δαπανών, θα εξορθολογήσει τα προγράμματα εφημερίας και φυσικά θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας.

Αυτή η τελευταία αναβάθμιση, άρχισε ήδη με την μερική αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής, μόνο εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν και από την Τετάρτη με εφημερίες ΥΠΕΡΤΟΜΕΑ, αφού ο Αναπληρωτής Διοικητής, Γυναικολόγος κ. Γ. Παπαγεωργίου, ανέλαβε την εφημερία για τους νοσηλευόμενος στη Παθολογική κλινική ευρισκόμενος σε μεικτή εφημερία ενώ η Παθολόγος σε ετοιμότητα, χωρίς γιατρό σε εσωτερική εφημερία.

Υποθέτουμε ότι η ανακατανομή των δυνάμεων θα δικαιολογήσει τις δαπάνες του σχεδόν μόνιμα άδειου τμήματός του, ενώ θα εκσυγχρονίσει την Υγεία με πρακτικές πρωτόγνωρες για τους παππούδες της παθολογικής.

Η λογική της ίσης μείωσης δαπανών για όλα τα τμήματα, η απόσυρση γιατρών από το πρόγραμμα εφημερίας υποδοχής και διακομιδών, καθώς και εσωτερικής εφημερίας για τμήματα πρώτης γραμμής με νοσηλευόμενους ασθενείς, η εφημερία ετοιμότητας, σαν μονοεφημερία, σε ειδικότητες με αντικείμενο  τη διάσωση και σταθεροποίηση των εν κινδύνων ασθενών, δημιούργησε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν με δραματικό τρόπο, τα αποτελέσματα.

Οι γιατροί του Παθολογικού τομέα δεν θα συμπράξουμε σε έκθεση σε κίνδυνο των αρρώστων και δε δεχόμαστε τον επιχειρούμενο εξευτελισμό των ειδικοτήτων στο πνεύμα του “άσπρη μπλούζα να κυκλοφορεί”. Δε θα δεχτούμε την επιχειρούμενη μεταβίβαση της ευθύνης των νοσηλευόμενων στους ειδικευόμενους και πολύ περισσότερο στους ίδιους τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, από τους οποίους ζητήθηκε και έλαβαν οι διοικητές (Αναπληρωτής και νέα εν δυνάμει), υπεύθυνες δηλώσεις ότι με δική τους ευθύνη – των γονέων- παραμένουν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τα παιδιά τους.

Ευθύνη έχουμε όλοι για τις γενικότερες εκάστοτε επιλογές μας, για τα αποτελέσματα των οποίων κρινόμαστε. Την ευθύνη όμως των αρρώστων , την έχουν πάντα οι θεράποντες γιατροί.

Μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση είναι η έντιμη έξοδος μας, πράγμα λογικό διότι αφενός  η 6η ΥΠΕ κωφεύει, και αφετέρου, ακόμη περιμένουμε απαντήσεις σε έγγραφα και τηλεφωνήματα,  .

Υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας διευκολύνοντας το έργο σας για αναβάθμιση του ΝΕΟΥ ΕΣΥ.

Οι γιατροί του Παθολογικού τομέα

Ραυτοπούλου Ουρανία, Διευθύντρια Παθολογικού τομέα, Δ/ντρια Παιδιατρικής, Γέργος Απόστολος Διευθυντής Παθολογίας Κηρολιβάνου Βασιλική Διευθύντρια Καρδιολογίας Κορώνης Χρήστος Διευθυντής Μονάδας Νεφροκάθαρσης, Δ/ντής Νεφρολογίας Βουκελάτου Καλλιόπη Διευθύντρια Παιδιατρικής Λάζαρη Βασιλική Επιμελήτρια Α’ Παθολογίας Τσιουρή Κωνσταντίνα Επιμελήτρια Α Πνευμονολογίας, Αυδίκου Κωνσταντίνα Επιμελήτρια Α Νεφρολογίας, Μοσχονά Διαμαντίνα Επιμελήτρια Β Παιδιατρικής Τζαβίδη Σωτηρία Επιμελήτρια  Β Νευρολογίας”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:51