search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Ολάντ: Η παραμονή στη λιτότητα, καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη

29.03.2013 07:01
Βόμβα στη Ρώμη πριν από την επίσκεψη Ολάντ - Media

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε απόψε ότι «η παραμονή στη λιτότητα, καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη», και ενθαρρύνει την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε απόψε ότι «η παραμονή στη λιτότητα, καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη», και ενθαρρύνει την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.
 
«Έχω αυτή την υποχρέωση να πω στους ευρωπαίους ηγέτες: σήμερα η παράταση της λιτότητας, δημιουργεί τον κίνδυνο να μην επιτυγχάνεται η μείωση των ελλειμμάτων και η βεβαιότητα ότι θα έχουμε αντιδημοφιλείς κυβερνήσεις τις οποίες οι λαϊκιστές θα καταπιούν την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Ολάντ στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση France 2.
 
«Το ότι οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να είναι αυστηρές, το καταλαβαίνω απόλυτα, το να παραμένουν όμως στη λιτότητα, όχι, είναι σαν να καταδικάζουμε την Ευρώπη σε έκρηξη», σημείωσε.
 
«Δεν θα κάνω μια πολιτική που οδηγεί την Ευρώπη στη λιτότητα», υποσχέθηκε ο Γάλλος αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας: «Δεν θέλω η Ευρώπη να είναι ένα αναμορφωτήριο».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις γάλλο-γερμανικές σχέσεις, έκανε λόγο για «μια φιλική ένταση», πρόσθεσε όμως ότι το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν «μια υποχρέωση και οι δυο, για να προχωρήσει μπροστά η Ευρώπη».
 
Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν θα επιτύχει το στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2013, όπως είχε δεσμευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους της.
 
«Δεν θα πετύχουμε το 3%, διότι αν πιέσουμε τους ρυθμούς θα αναιρέσουμε την ελπίδα μιας επιστροφής στην ανάπτυξη», τόνισε.
 
Ειδικό φόρο για τους πλουσίους σκοπεύει να περάσει ο Ολάντ
Παράλληλα, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει προκειμένου να περάσει ένα νέο φόρο που θα αφορά στους πλουσίους, παρά το γεγονός ότι ο προηγούμενος δεν εγκρίθηκε από την ανώτατη αρχή της χώρας.
 
Ο Ολάντ δήλωσε, ωστόσο, ότι σκοπεύει να αλλάξει ελαφρώς τη στρατηγική του. «Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν φόρο 75 τοις εκατό του εισοδήματος για ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον France 2. Πέραν αυτού, ο Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων φόρων για το τρέχον και το επόμενο έτος.
 
Ο Ολάντ δήλωσε ότι ο νέος φόρος θα ισχύσει μόνο για δύο έτη, αρχής γενομένης από το 2014. Υπολογίζεται ότι θα επηρεάσει περίπου 1.500 Γάλλους φορολογούμενους, οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν 150.000 ευρώ ετησίως σε φόρους. Εάν αυτός ο ειδικός φόρος ψηφιζόταν, οι απολαβές θα έφταναν περίπου τα 210 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:00