search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Κύπρος: Παρατείνονται για 5 ακόμη μέρες οι περιορισμοί στην διακίνηση κεφαλαίων

29.03.2013 16:50
Κύπρος: Παρατείνονται για 5 ακόμη μέρες οι περιορισμοί στην διακίνηση κεφαλαίων - Media

Παρατείνονται για 5 ακόμη μέρες οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές όπως προκύπτει από το νέο προεδικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα.Στο μεταξύ, την παραίτησή του από την Τράπεζα Κύπρου, υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Κυπρή.

Παρατείνονται για 5 ακόμη μέρες οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές όπως προκύπτει από το νέο προεδικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα.
 
Οι πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Κύπρου, μέσω χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό. 
 
Επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο από λογαριασμό προειδοποίησης φυσικών προσώπων σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενοεντός της ίδιας τράπεζας.

Η εξαργύρωση επιταγών απαγορεύεται και με το νέο Διάταγμα, όπως απαγορεύεται και κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός της Κύπρου ή προς λογαριασμό που διατηρείται σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Τα περιοριστικά μέτρα εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα.

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από την Τράπεζα Κύπρου, υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Κυπρή, μετά το διορισμό Ειδικού Διαχειριστή.
 
Ο κ. Κυπρή προσλήφθηκε το 1980 από το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου και το 1982 διορίστηκε Αρχιλογιστής της Τράπεζας. Έκτοτε διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε διάφορες υπηρεσίες της Τράπεζας, μέχρι τον Ιούλιο του 2012 που διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40