search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:13
MENU CLOSE

Ειρήνη στον κόσμο ζήτησε ο Πάπας στην πρώτη του πασχαλινή λειτουργία

31.03.2013 12:37
Ειρήνη στον κόσμο ζήτησε ο Πάπας στην πρώτη του πασχαλινή λειτουργία - Media

Ειρηνευτικά μηνύματα που περιελάμβαναν Παλαιστίνη, Συρία και Κορέα ο έστειλε ποντίφικας Φραγκίσκος Ά  στο πρώτο του αναστάσιμο μήνυμα «στην πόλη και στον κόσμο» (urbi et orbi).

Ειρηνευτικά μηνύματα που περιελάμβαναν Παλαιστίνη, Συρία και Κορέα ο έστειλε ποντίφικας Φραγκίσκος Ά  στο πρώτο του αναστάσιμο μήνυμα «στην πόλη και στον κόσμο» (urbi et orbi).

«Τι μεγάλη χαρά να σας ανακοινώνω ότι ο Χριστός αναστήθηκε! Θα ήθελα να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, ειδικά σε αυτούς που υποφέρουν πιο πολύ, στα νοσοκομεία, στις φυλακές…», είπε ο Πάπας μπροστά σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν σήμερα το πρωί την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το μήνυμα του.

«Ειρήνη στην Ασία, προπάντων στην χερσόνησο της Κορέας: Μακάρι οι διαφωνίες να ξεπεραστούν και να φυτρώσει ένα ανανεωμένο πνεύμα συμφιλίωσης» είπε ο Φραγκίσκος, μιλώντας στα ιταλικά.

Ο Πάπας καταδίκασε στο μήνυμά του την αχαλίνωτη εκμετάλλευση φυσικών πόρων, καλώντας τους πάντες να γίνουν «φύλακες της κτίσης».

Από το μήνυμα δεν έλειψαν και όχι ιδιαίτερα συχνές αναφορές σε συγκεριμένα προβλήματα όπως το τράφικινγκ. «Ειρήνη σε όλο τον κόσμο, που είναι ακόμη χωρισμένος από την απληστία για το εύκολο κέρδος, τραυματισμένος από τον εγωισμό που απειλεί την ανθρώπινη ζωή και την οικογένεια, τον εγωισμό που συνεχίζεται στο τράφικινγκ ανθρώπων, την πιο εκτεταμένη μορφή δουλείας στον 21ο αιώνα» είπε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:12