search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:58
MENU CLOSE

Ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία ζητά το ΠΑΣΟΚ

31.03.2013 18:01
Ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία ζητά το ΠΑΣΟΚ - Media

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης, μετά την επίσκεψη της τρόικας πρέπει να γίνει και αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων» διαμηνύει η Ιπποκράτους και προτείνει να τεθεί στους δανειστές η ρήτρα ύφεσης.  

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης, μετά την επίσκεψη της τρόικας πρέπει να γίνει και αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων» διαμηνύει η Ιπποκράτους και προτείνει να τεθεί στους δανειστές η ρήτρα ύφεσης.  

Ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία ζητά το ΠΑΣΟΚ όπως προκύπτει από άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της θεσμοποίησης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Τόσο η παρέμβαση αυτή του ΠΑΣΟΚ, όσο και η δήλωση Κουβέλη στη Real News ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφιστεί χαράτσι και για το 2013 δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα και καθιστούν ιδιαίτερα κρίσιμη τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την προσεχή Τετάρτη.  

«Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί επίσης ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Κυβέρνησης (μονομερείς πρωτοβουλίες, αιφνιδιασμοί κ.ο.κ.) και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή (τροπολογίες, αδυναμία ανάδειξης των αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με αποτελεσματικό συντονισμό. Είναι όμως προφανές ότι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας, πρέπει να γίνει και αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ιπποκράτους, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται: 
 
«Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι αναμφίβολα ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, ευθύνη όμως και αρμοδιότητα των τριών κομμάτων και των αρχηγών τους είναι η ύπαρξη και το πλαίσιο λειτουργίας της Κυβέρνησης. Από την άποψη αυτή θα βοηθήσει η τακτική και οργανωμένη μορφή των συναντήσεων των τριών αρχηγών που μπορεί να δώσει ρυθμό στο κυβερνητικό έργο και τη λειτουργία της Βουλής με τη γρήγορη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε υψηλό πολιτικό επίπεδο».  

Η Ιπποκράτους προειδοποιεί ότι θα επιμείνει στις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει για τις ευπαθείς ομάδες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί να αγνοούνται οι προτάσεις της στις επαφές των υπουργών με την τρόικα. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις» αναφέρεται, ζητώντας να απαιτήσει η κυβέρνηση από τους δανειστές τη ρήτρα ύφεσης . Ενόψει δε της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:  

«Η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ώστε να μη μένει σε εκκρεμότητα το ελληνικό πρόγραμμα και να μη καθυστερεί η εκταμίευση των δόσεων, θα αναδείξει την πρακτική σημασία αυτού που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς πρέπει να απαντηθούν ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για το 2013, οι ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει τις θέσεις του σε όλα τα επιμέρους σημεία. 

Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει τη εξής θέση: όλα τα επιμέρους σημεία να εντάσσονται σε ένα ενιαίο προγραμματικό πλαίσιο με ορίζοντα τετραετίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να μοιράζονται δίκαια το κόστος και το όφελος 
 
Τέλος το ΠΑΣΟΚ ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Κυπριακό, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του : «Τέλος, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει με κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες να αναδειχθεί το απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επικίνδυνες και αντιφατικές θέσεις του για την κυπριακή κρίση, την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, την ετερόκλητη και ακραία τυχοδιωκτική «σύγκλιση» με τους ΑΝΕΛ κ.ο.κ. 
 
Όσο καταλαγιάζουν οι σχετικές εντυπώσεις στη συνείδηση των πολιτών, τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί ότι αυτά όλα θα επηρεάσουν την τελική πολιτική αξιολόγηση των πολιτών, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της συγκυρίας, στην οποία πάντα κυριαρχεί η δυσφορία της ελληνικής κοινωνίας για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης που έχει επιλέξει η κρατούσα συντηρητική ευρωπαϊκή αντίληψη». 

Πηγή: real.gr
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:58