search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Έτοιμη να απαντήσει σε ενδεχόμενες προκλήσεις η Ν. Κορέα

01.04.2013 05:39
Έτοιμη να απαντήσει σε ενδεχόμενες προκλήσεις η Ν. Κορέα - Media

Η Νότια Κορέα θα απαντήσει με σκληρά μέτρα σε περίπτωση πρόκλησης από την πλευρά του βόρειου γείτονά της, προειδοποίησε η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκέουν-Χίε.

Η Νότια Κορέα θα απαντήσει με σκληρά μέτρα σε περίπτωση πρόκλησης από την πλευρά του βόρειου γείτονά της, προειδοποίησε η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκέουν-Χίε.
Όπως είπε, θα υπάρξει ισχυρή και ταχεία στρατιωτική απάντηση, σε οποιαδήποτε πρόκληση της Βόρειας Κορέας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές συνέπειες.
«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον της Νότιας Κορέας και των πολιτών της, θα πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην αρχή και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε η πρόεδρος Παρκ στη διάρκεια συνεδρίασης με ανώτερους αξιωματούχους.
Η δήλωση αυτή της προέδρου της Νότιας Κορέας έρχεται μετά από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ, ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με το νότιο γείτονά της κλιμακώνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Αμερικανικά καταδιωκτικά F-22 στη Νότια Κορέα
Εν τω μεταξύ, μετά τα βομβαρδιστικά Β-52, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν «αόρατα» καταδιωκτικά F-22 στο πλαίσιο των αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασκήσεων.
Δύο αεροσκάφη F-22 Raptor προσγειώθηκαν την Κυριακή στη Νότια Κορέα για να μετάσχουν στις ετήσιες ασκήσεις που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές, τα μαχητικά αεροσκάφη σταθμεύουν στην αμερικανική βάση στο νησί Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 και βομβαρδιστικά Β-2 που δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις στη Νότια Κορέα προκαλώντας την οργή της Βόρειας Κορέας.
Μετά από την ανακοίνωση αυτή η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να πλήξει τα αμερικανικά νησιά Γκουάμ και Χαβάη στον Ειρηνικό, ενώ το Σάββατο ανακοίνωσε ότι είναι σε «κατάσταση πολέμου» με το Νότο.
«Δεν θα επιτύχει τίποτα (η Βόρεια Κορέα) με τις απειλές και τις προκλήσεις, οι οποίες θα φέρουν περαιτέρω απομόνωση της Βόρειας Κορέας και θα υπονομεύσουν τις διεθνείς προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην βορειοανατολική Ασία», σημειώνεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:41