search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Ελληνικά… για μεταφραστή

01.04.2013 21:00

Δεν το συζητάμε… Παράδεισος το Facebook! Βρίσκει κανείς και «θησαυρούς», αρκεί να έχει χρόνο να το ψάξει… Αυτήν τη φορά δεν χρειάστηκε και πολύ, αφού πέσαμε σε ένα post που είχε κάνει πριν από 2-3 μέρες μια εκπαιδευτικός και καλή φίλη της εφημερίδας.

Δεν το συζητάμε… Παράδεισος το Facebook! Βρίσκει κανείς και «θησαυρούς», αρκεί να έχει χρόνο να το ψάξει… Αυτήν τη φορά δεν χρειάστηκε και πολύ, αφού πέσαμε σε ένα post που είχε κάνει πριν από 2-3 μέρες μια εκπαιδευτικός και καλή φίλη της εφημερίδας. «Σήμερα, λοιπόν» γράφει «ήρθε στα χέρια μου τεύχος ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως όλοι γνωρίζουμε) με οδηγίες για την τελική αξιολόγηση των μαθητών της Α’ Λυκείου, στο μάθημα των Αρχαίων και της Λογοτεχνίας. Είχε προστεθεί στις οδηγίες αυτές εδάφιο, προκειμένου να ενημερωθούμε για τον τρόπο εξαγωγής της τελικής βαθμολογίας. Το παραθέτω αυτούσιο: “Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μη κλαδικών μαθημάτων και των γινομένων που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό του βαθμού ετήσιας επίδοσης κάθε κλαδικού μαθήματος επί το πλήθος των κλάδων του μαθήματος, διά του πλήθους των μη κλαδικών μαθημάτων και των κλάδων των μαθημάτων”»!!! Και κλείνει την ανάρτησή της με τη φράση: «Σας τ’ ορκίζομαι… δεν έχω αλλάξει ούτε οξεία…». Αφιερωμένο λοιπόν στο υπουργείο Παιδείας και στην ηγεσία του… αφού το εν λόγω απόσπασμα αποτελεί μέρος των οδηγιών προς τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση των μαθητών του λυκείου… Είναι δυνατόν;;; Να στέλνει το υπουργείο Παιδείας εγκύκλιο και οι εκπαιδευτικοί να χρειάζονται μεταφραστή για να κατανοήσουν τι ακριβώς γράφει στα ελληνικά… Πάτε καλά;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50