search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:00
MENU CLOSE

Τσίπρας: Πώς θα επενδύσουν σε οικονομία που καταρρέει;

01.04.2013 15:25
Τσίπρας: Πώς θα επενδύσουν σε οικονομία που καταρρέει; - Media

Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ να επενδύσουν «σε μια οικονομία που καταρρέει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ΕΘΝΟDATA, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω άλλων εταιρειών (ICAP, MELLON) και στους εργαζόμενους του τοπικού σωματείου εργαζομένων στην Εθνική.

Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ να επενδύσουν «σε μια οικονομία που καταρρέει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ΕΘΝΟDATA, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω άλλων εταιρειών (ICAP, MELLON) και στους εργαζόμενους του τοπικού σωματείου εργαζομένων στην Εθνική.
 
«Οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ να επενδύσουν σε μια οικονομία που καταρρέει, σε μια οικονομία που κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα κι όταν διαρκώς ψηφίζονται μέτρα λιτότητας, ύφεσης, όταν είμαστε διαρκώς σε αυτό το σπιράλ του θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα -και τότε είναι που θα έρθουν οι επενδυτές -είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό καθεστώς εργασίας, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς και να δώσουμε τη δυνατότητα ανάκαμψης που έρχεται μόνο μέσα από την αύξηση του κατώτατου θεσμοθετημένου μισθού, έτσι ώστε αυτοί, οι οποίοι ό,τι λαμβάνουν το δαπανούν, να μπορέσουν να έχουν καταναλωτικές δαπάνες για να κινηθεί ξανά η οικονομία».
 
Αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση της τρόικας, ο κ Τσίπρας είπε ότι «τα χρηματοδοτικά κενά στους τραπεζικούς ισολογισμούς, σε συνδυασμό με τα 2,7δις δημοσιονομικού ελλείμματος που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας, ενέχουν τον μεγάλο κίνδυνο η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα να μην είναι μια ανοιξιάτικη βόλτα, μια ανοιξιάτικα εκδρομή των Βορειοευρωπαίων στο μεσογειακό Νότο, αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς».

Ν.Δ:
Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση οδηγεί σταθερά τη χώρα μακριά από τα επικίνδυνα βράχια του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει γνωστή αδυναμία στην κινδυνολογία.
 
«Το κάνει συνεχώς από το περασμένο καλοκαίρι και διαψεύδεται ανελλιπώς. Έτσι θα συμβεί και αυτή τη φορά», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταπαντά:
«Οι ανακοινώσεις της ΝΔ σε καθημερινή βάση είναι πρωταπριλιάτικες και ούτε καν αστείες.
 
Ωστόσο, αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κάνει κατάσχεση στις καταθέσεις, στους μισθούς και στις συντάξεις των πολιτών πάνω από χίλια ευρώ για οφειλές στο δημόσιο, επιβαρύνει συνεχώς με χαράτσια και προωθεί τις απολύσεις στο δημόσιο.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15