search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:54
MENU CLOSE

Χαράτσι – ανασχηματισμός διχάζουν την κυβέρνηση

02.04.2013 06:42
Χαράτσι – ανασχηματισμός διχάζουν την κυβέρνηση - Media

Βαρύ είναι το κλίμα στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της τρόικας, καθώς οι διαφωνίες για το χαράτσι και τον επερχόμενο ανασχηματισμό δύναται να οδηγήσουν σε ενδοκυβερνητική κρίση.

Βαρύ είναι το κλίμα στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της τρόικας, καθώς οι διαφωνίες για το χαράτσι και τον επερχόμενο ανασχηματισμό δύναται να οδηγήσουν σε ενδοκυβερνητική κρίση.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μία προσπάθεια να προλειάνει το έδαφος πριν την αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, είχε χθες το βράδυ σύσκεψη με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπου συζητήθηκαν ενδεχόμενες λύσεις.
 
Η γνωστή πλέον θέση του Φώτη Κουβέλη πως δεν θα ψηφίσει την χρονική επέκταση του χαρατσιού εάν έρθει στη Βουλή αλλά και οι βάσιμοι φόβοι ότι ούτε οι βουλευτές της ΝΔ θα ψήφιζαν το μέτρο, οδηγούν πλέον την κυβέρνηση στην γνωστή πρακτική της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
 
Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο κατά των οποίων έχουν ταχθεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρόλο που είναι «κοινό μυστικό» στους κόλπους της κυβέρνησης ότι η τρόικα αυτή την φορά θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτό το θέμα.
 
Ανασχηματισμός

 
«Θολό» παραμένει το τοπίο σχετικά με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό που κατά πολλούς τοποθετείται στο τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου.
 
Τον κύριο λόγο έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την «αξιολόγηση και αξιοποίηση στελεχών» μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας, διαπιστώνοντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης και τον Φώτη Κουβέλη να στηρίζει απόλυτα τους Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη που προκαλούν «δυσφορία» στους γαλάζιους υπουργούς και κομματικά στελέχη.
 
Σε κάθε περίπτωση και ο μόνος πραγματικά «αμετακίνητος» υπουργός μπορεί να θεωρείται ο Γιάννης Στουρνάρας.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:53