search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Σε τροχιά λιτότητας και η Γαλλία

02.04.2013 07:55
Σε τροχιά λιτότητας και η Γαλλία - Media

Άσχημα τα νέα για τους Γάλλους συνταξιούχους μετά την έναρξη της εφαρμογής περικοπών σε συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στο μεταξύ ανεργία και δημοσιονομικό ταλανίζουν την κυβέρνηση.
 

Στην τροχιά της λιτότητας συμπαρασύρονται και οι Γάλλοι συνταξιούχοι με τα νέα φορολογικά μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από σήμερα, 1η Απριλίου. Από εδώ και στο εξής το  0,3% της σύνταξής θα παρακρατείται ως συμβολή για τα εξαρτημένα άτομα που λόγω ηλικίας έχουν χάσει την αυτονομία τους.
Το δεύτερο δυσάρεστο μέτρο αφορά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, που από σήμερα χάνουν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή για τις συμπληρωματικές συντάξεις τους.
 
Το ανησυχητικό γι' αυτούς είναι ότι δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί το μέτρο αυτό και στις βασικές συντάξεις, πράγμα που άφησε να εννοηθεί ως πιθανό ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη της Πέμπτης.
 
Προεδρικές προσπάθειες για ανάκτηση «συμπαθειών»
 
H πρόσφατη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου απασχολεί ακόμα τον γαλλικό τύπο, με τις σφυγμομετρήσεις να επιβεβαιώνουν ότι δεν έπεισε τους Γάλλους, αφού η πλειοψηφία τους σε ποσοστό μάλιστα 65 με 70% δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει με την ανεργία, το δημοσιονομικό έλλειμμα και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Παρ’όλ’αυτά διατηρεί «συμπάθειες», αφού μια σχετική πλειοψηφία που κινείται στο 51 με 61% του αναγνωρίζει ότι έχει επιδείξει ως τώρα αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια αλλά και κουράγιο. Ο Ολάντ επιθυμεί τώρα να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Μετά τα λόγια απαιτούνται τώρα πράξεις και αυτό επιχειρεί και ο γάλλος πρωθυπουργός Ερό που έχει καλέσει νωρίς αύριο το πρωί τους υπουργούς του για να βάλει μπρος το μεγάλο εργοτάξιο που ο πρόεδρος Ολάντ ονόμασε «σοκ απλοποίησης» της γραφειοκρατίας.

Οι διοικητικές διαδικασίες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποχρεούνται σε καταβολή έως και 3000 εγγράφων ετησίως, όπως είπε ο πρόεδρος, θα πρέπει να απλοποιηθούν με στόχο την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: Deutsche Wele

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48